Skoči do osrednje vsebine
GOV.SI

Podnebna kavarna: Spoštujmo hrano, spoštujmo planet

V soboto, 27. septembra, ob 12. uri ste prejeli testno sporočilo SI-ALARM

Uprava za zaščito in reševanje je na mobilne telefone, priključene na slovenska mobilna omrežja, poslala potisno sporočilo, s katerim je testirala Sistem javnega obveščanja in alarmiranja po javnih mobilnih omrežjih (SI-ALARM).

Kdaj do
Kje Ekonomska fakulteta v Ljubljani, Predavalnica P-108
Toplo vabljeni na podnebno kavarno v okviru Trajnostnega tedna EF, kjer vam želimo predstaviti aktivnosti na področju ravnanja s presežki hrane z namenom, da ti ne postanejo odpadki. Opremili vas bomo z nekaj nasveti za vsakodnevno življenje: kako presežke hrane uporabiti, kako bolj odgovorno nakupovati in kako izziv neprodane hrane naslavljajo različni projekti.
ostanki hrane na krožnikih

Avtor: Canva

Podnebna kavarna je niz potujočih predavanj, razprav ali delavnic, ki sloni na strokovni podkovanosti 14-ih partnerjev, soustvarjalcev projekta LIFE IP CARE4CLIMATE. Gosti kavarne bodo tokrat Lenka Puh (Mini tovarna), Adnan Šupuk (ALMS.si) in Anka Peljhan (projekt Kuhnapato). Pogovor bo moderirala Klara Eva Kukovič, skupaj z gosti pa bo iskala odgovore na vprašanja, kot so:

  • kako nakupovati, da bom kupil ravno prav,
  • kako predvideti pravo količino pri kuhi, da hrane ne ostane,
  • kako lahko uporabim hrano, ki je po kosilu ostala,
  • kako nakupovati ceneje a vendarle kakovostno,
  • kakšne rešitve za uporabo neprodane hrane na trgu že obstajajo?

Udeležba je brezplačna, nujno pa se morate na dogodek prijaviti na spletnih straneh Ekonomske fakultete.