Skoči do osrednje vsebine

Podnebna kavarna: Spoštujmo hrano, spoštujmo planet

do
Ekonomska fakulteta v Ljubljani, Predavalnica P-108
Toplo vabljeni na podnebno kavarno v okviru Trajnostnega tedna EF, kjer vam želimo predstaviti aktivnosti na področju ravnanja s presežki hrane z namenom, da ti ne postanejo odpadki. Opremili vas bomo z nekaj nasveti za vsakodnevno življenje: kako presežke hrane uporabiti, kako bolj odgovorno nakupovati in kako izziv neprodane hrane naslavljajo različni projekti.

Podnebna kavarna je niz potujočih predavanj, razprav ali delavnic, ki sloni na strokovni podkovanosti 14-ih partnerjev, soustvarjalcev projekta LIFE IP CARE4CLIMATE. Gosti kavarne bodo tokrat Lenka Puh (Mini tovarna), Adnan Šupuk (ALMS.si) in Anka Peljhan (projekt Kuhnapato). Pogovor bo moderirala Klara Eva Kukovič, skupaj z gosti pa bo iskala odgovore na vprašanja, kot so:

  • kako nakupovati, da bom kupil ravno prav,
  • kako predvideti pravo količino pri kuhi, da hrane ne ostane,
  • kako lahko uporabim hrano, ki je po kosilu ostala,
  • kako nakupovati ceneje a vendarle kakovostno,
  • kakšne rešitve za uporabo neprodane hrane na trgu že obstajajo?

Udeležba je brezplačna, nujno pa se morate na dogodek prijaviti na spletnih straneh Ekonomske fakultete.