Skoči do osrednje vsebine

Javni vodstvi po razstavah ob 320. obletnici rojstva Ferdinanda Avguština Hallersteina

do
Arhiv Republike Slovenije
24. 8. ob 12.00
31. 8. ob 15.30
Avgusta letos mineva 320 let od rojstva Ferdinanda Avguština Hallersteina. Ob tej priliki Arhiv Republike Slovenije organizira javni vodstvi po razstavah »Ferdinand Avguštin Hallerstein in njegov spomenik« in »Hallerstein in Svilna pot«, ki sta od 26. aprila na ogled postavljeni v parku pred Gruberjevo palačo in v preddverju čitalnice na Zvezdarski 1 v Ljubljani.
Pano na katerem črna silhueta riše pismenke, poleg napis Kdo je Hallerstein? Kdo je Liu Songling? v slovenskem in angleškem jeziku.

Pano razstave Hallerstein in Svilna pot avtorice Huiquin Wang. | Avtor: Arhiv Republike Slovenije

Po razstavi bosta vodila avtorja razstave, kitajsko-slovenska akademska slikarka, umetnica in univerzitetna docentka Huiqin Wang in dr. Matevž Košir. Javni vodstvi bosta potekali 24. avgusta, s pričetkom ob 12 uri, in 30. avgusta, s pričetkom ob 15.30 uri.

Razstavi je Arhiv Republike Slovenije pripravil v sodelovanju z Državno arhivsko upravo Ljudske republike Kitajske in ob podpori Veleposlaništva Ljudske republike Kitajske v Ljubljani ter ob sodelovanju Slovenske akademije znanosti in umetnosti in Pekinškega planetarija. Z njima obeležujemo 320. obletnico rojstva Ferdinanda Avguština Hallersteina in 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov med Kitajsko in Slovenijo. Na ogled bosta postavljeni le še do 31. avgusta.

Prijazno vabljeni.