Skoči do osrednje vsebine

Misije: Novost programa Obzorje Evropa

do
Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije
Velika dvorana
Masarykova 16
Ljubljana
Sektor za znanost Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije vas vabi na dogodek MISIJE: Novost programa Obzorja Evropa.

Vljudno vabimo raziskovalke in raziskovalce, strokovne delavke in delavce, predstavnike občin, okoljevarstvenih organizacij, civilnodružbene organizacije, podjetja ter ostalo zainteresirano javnost s področja tem, ki jih obravnavano Misije EU, da se udeležijo dogodka, na katerem vas bodo predstavnice in predstavniki Evropske komisije, ministrstva in raziskovalci ter predstavniki občin seznanili z EU Misijami, ki so novost programa Obzorje Evropa ter nov način usmerjenega delovanja na področju raziskav, razvoja in inovacij. Na dogodku bodo strokovnjaki, ki so že vključeni v EU Misije predstavili svoje znanje in izkušnje pri izvajanju tovrstnih projektov ter odgovarjali na vaša morebitne vprašanja.  

V popoldanskem delu se bo dogodek nadaljeval z delavnico v okviru projekta NATI00NS*, financiranega iz programa Obzorje Evropa, ki se bo osredotočila na Misijo Zdravje tal in hrane. Namen delavnice je na eni strani deliti informacije o razpisu 'HORIZON-MISS-2023-SOIL-01-08', ki je bil odprt januarja v okviru programa Obzorje Evropa, po drugi strani pa krepiti razpravo glede strokovnih načel zdravja tal in ustvarjanja živih laboratorijev.

Število mest je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava preko elektronske prijavnice. Se veselimo srečanja!

Dogodek "MISIJE: Novost programa Obzorje Evropa" je tretji v nizu dogodkov, ki sledijo Informativnemu dnevu: program Obzorje Evropa v tretjem letu izvajanja in je financiran iz projekta »Krepitev podpornega okolja mreže nacionalnih kontaktnih točk za vključevanje v evropski raziskovalni prostor«, ki ga sofinancira Evropska komisija iz načrta Next GenerationEU oziroma iz sredstev Načrta za okrevanje  in odpornost. Projekt izvaja Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije v okviru Sektorja za znanost.

Namen projekta je izboljšanje uspešnosti slovenskih prijaviteljev pri vključevanju v mednarodni prostor ter predvsem v Evropski raziskovalni prostor, okrepitev internacionalizacije ter izboljšanje učinkovitosti in uspešnosti raziskovalno inovacijskega ekosistema v Sloveniji. Cilj projekta je seznanitev z vsebino in novostmi programa za namen uspešnih prijav projekta programa Obzorja Evropa.

* Projekt NATION00NS (v angleščini), financiran v okviru razpisa HORIZON-MISS-2021-SOIL-02, koordinira Univerza Aarhus (Danska). Projekt deluje kot glasnik EU Misije Zdravje tal in hrane: deli strokovne in razpisne informacije med nacionalnimi in regionalnimi deležniki, zagotavlja dostop do gradiv za krepitev zmogljivosti, načenja razprave o najboljših živih laboratorijih za reševanje regionalnih potreb tal in spodbuja zgodnje mreženje med predstavniki živih laboratorijev na čezmejnih območjih.

Video vsebina dogodka