Skoči do osrednje vsebine

Izjeme in omejitve na področju šolstva, raziskav in znanosti ter odprta znanost in avtorska pravica

spletni dogodek
Namen spletnega dogodka, ki bo potekal v okviru razprave o nadaljnjem razvoju avtorskopravne zakonodaje, je pridobiti splošni vpogled v ureditev v evropskem pravnem redu in v nekaterih nacionalnih ureditvah.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Urad za intelektualno lastnino v okviru razprave o nadaljnjem razvoju avtorskopravne zakonodaje vabita zainteresirano javnost na spletni dogodek Izjeme in omejitve na področju šolstva, raziskav in znanosti ter odprta znanost in avtorska pravica.

Na spletnem dogodku se nam bodo pridružili predstavnik Evropske komisije, ki bo predstavil ureditev izjem in omejitev avtorske in sorodnih pravic na področju šolstva, raziskav in znanosti v evropskem pravnem redu, ter predstavniki iz Francije, Nemčije in Slovaške, ki bodo predstavili svojo nacionalno ureditev na tem področju.

V drugem delu se bomo na kratko dotaknili področja odprte znanosti in avtorske pravice.

Dogodek bo sneman, posnetek dogodka bo objavljen na strani projekta Nadaljnji razvoj avtorskopravne zakonodaje. S prijavo udeleženca na spletni dogodek se šteje, da udeleženec soglaša s snemanjem svoje udeležbe na dogodku in objavo posnetka na spletu.

Dogodek se bo pričel ob 9. uri in bo trajal največ štiri ure. Zagotovljeno bo tolmačenje, zato boste dogodek lahko spremljali v slovenskem ali angleškem jeziku.

Prijavite se lahko do 15. aprila 2023 do 10. ure na povezavi: 

https://www.1ka.si/dogodek17042023

Podrobnejši program