Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na 8. slovenski INSPIRE dan

do
BTC Ljubljana, Kristalna palača
Letošnji 8. slovenski INSPIRE dan bo v organizaciji Geodetske uprave in v sodelovanju s partnerstvom IKT horizontalna mreža potekal 8. novembra 2022 v prostorih Kristalne palače v BTC Ljubljana. Vsebina konference bo osredotočena na uporabno vrednost prostorskih podatkov, pogled pa bo usmerjala v nadaljnji razvoj in povezovanje infrastrukture za prostorske informacije z novimi perspektivami in področji.

Predstavljen bo vidik in ocena Evropske komisije glede rezultatov implementacije direktive o infrastrukturi za prostorske informacije v Evropi (v nadaljevanju: direktiva INSPIRE, angleško: Infrastructure for spatial information in Europe) in kakšno je mesto prostorskih informacij v okviru direktive INSPIRE in drugih evropskih direktiv. Podan bo tudi kratek pregled predvidenega razvoja slovenske infrastrukture za prostorske informacije pod okriljem nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost (NOO).

Prikazana bo širša uporabna vrednost prostorskih podatkov in infrastrukture za prostorske informacije, kot je to predvidevala direktiva INSPIRE. Gre za področja podatkovnih prostorov (angleško: data spaces), v okviru projekta Gaia-x in pri razvoju pametnih mest (angleško: Minimal Interoperability Mechanisms – MIMs/MIM7).

Končni program dogodka bo objavljen med novicami na portalu Prostor. Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko spletnega obrazca.

Spletna stran IKT horizontalne mreže

Podrobnejši dnevni red dogodka