Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša na obisku v Osrednjeslovenski statistični regiji – južni del

Predsednik vlade Janez Janša se bo v petek, 1. aprila 2022, mudil na delovnem obisku v Osrednjeslovenski statistični regiji, v njenem južnem delu. Vlada bo tako obiskala občine Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova - Polhov Gradec, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Logatec, Log - Dragomer, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Velike Lašče in Vrhnika.

Člani vlade se bodo najprej sestali na delovnem posvetu, ki se bo pričel 9.30 uri v Grosuplju (Družbeni dom Grosuplje, Taborska cesta 1). Po delovnem posvetu bodo sledili ločeni programi predsednika vlade Janeza Janše ter ministric in ministrov. V okviru obiska se bodo predsednik vlade in ministri ter ministrice srečali s predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugih deležnikov v regiji.

Predsednik vlade Janez Janša se bo še pred jutranjim delovnim posvetom srečal z županom občine Grosuplje dr. Petrom Verličem. Po delovnem posvetu bo skupaj z ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem obiskal Bolnišnico za otroke Šentvid pri Stični in sodeloval pri postavitvi temeljnega kamna za novogradnjo bolnišničnega objekta, sledil bo ogled gradbišča novega vrtca v Šentvidu pri Stični. Predsednik vlade Janez Janša se bo nato skupaj z ministri Matejem Toninom, Jernejem Vrtovcem, Vaskom Simonitijem, Andrejem Vizjakom in državno sekretarko mag. Moniko Kirbiš Rojs na delovnem kosilu srečal z župani občin Grosuplje, Ivančna Gorica, Dobrepolje in Vrhnika.

V nadaljevanju dneva bo predsednik vlade Janez Janša skupaj z ministrom za digitalno preobrazbo Markom Borisom Andrijaničem obiskal podjetje MI elektronika, d. o. o., kjer se bo srečal z vodstvom podjetja.
Predsednik vlade Janez Janša bo regijski obisk zaključil na javni tribuni o razvoju Osrednjeslovenske statistične regije, ki se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v v Cankarjevem domu Vrhnika (Tržaška cesta 25, Vrhnika).
Zaključno srečanje bo odprto za medije. Prenos zaključnega srečanja bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu in na vladnih družbenih omrežjih Facebook in Twitter.

Na vladnem spletnem mestu je objavljen celotni program regijskega obiska, prav tako pa tudi brošura o izzivih in priložnostih v regiji. Morebitne spremembe ali dopolnitve programa obiska bodo objavljene na istem mestu.

Fotografije z vladnega obiska bodo dostopne na vladnem Flickr računu in so ob navedbi avtorja na voljo za uporabo.

Predstavnike medijev naprošamo, da se ob obisku posamezne lokacije držite preventivnih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužb s COVID-19 (uporaba maske, razkuževanje rok, varnostna razdalja).