Skoči do osrednje vsebine

Program ministra mag. Andreja Vizjaka ob obisku vlade v Pomurski regiji

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak se bo v okviru obiska Vlade Republike Slovenije v Pomurski regiji sestal z župani občin Radenci, Turnišče, Apače in Beltinci na teme komunalne čistilne naprave, vodovodnega sistema in projektov iz državnega prostorskega načrtovanja.

Podrobnejši program ministra:

9.30     Delovni posvet vlade

Lokacija: Raziskovalno izobraževalno središče (RIS) Dvorec Rakičan Lendavska ulica 28, Rakičan, Murska Sobota

12.15   Minister mag. Vizjak se bo na sestanku z županoma občin Radenci Romanom Leljakom in Turnišče Borutom Horvatom pogovarjal med drugim o Komunalni čistilni napravi Radenci in protipoplavnih študijah.

Zaprto za medije; možnost izjave za medije po sestanku – med 13.15 in 13.30

Lokacija: Občina Radenci, Radgonska cesta 9, Radenci

13.50   Minister mag. Vizjak se bo na delovnem kosilu z županom Občine Apače dr. Andrejem Steyerjom pogovarjal med drugim o prostorskem planiranju v pretežno kmetijskem območju in vodovodnem sistemu ter ohranjanju neoporečne pitne vode.

Zaprto za medije; možnost izjave za medije po delovnem kosilu – med 15.10 in 15.25

Lokacija: Steyer Vina, hiša dišečega traminca, Plitvica 10, Apače

16.10   Minister mag. Vizjak se bo na sestanku z županom Občine Beltinci Markom Viragom pogovarjal o projektih iz državnega prostorskega načrtovanja.

Zaprto za medije; možnost izjave za medije po sestanku – med 17.10 in 17.25

Lokacija: Občina Beltinci, Mladinska ulica 2, Beltinci

17.45   Minister mag. Andrej Vizjak bo skupaj z ministrom za infrastrukturo Jernejem Vrtovcem, županom Občine Moravske Toplice Alojzem Glavačem in županom Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandrom Jevškom podpisal Sporazum o sofinanciranju izgradnje zadrževalnika Sebeborci na Martjanskem potoku v občini Moravske Toplice.

Odprto za medije

Lokacija: Občina Lendava, Glavna ulica 20, Lendava

18.00   Javna tribuna - Srečanje Vlade Republike Slovenije z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji

Odprto za medije

Lokacija: Gledališka in koncertna dvorana Lendava, Trg Györgya Zale 1, Lendava

Publikacija o regiji in več informacij

Zaključno srečanje bo odprto za medije. Prenos zaključnega srečanja v živo bo mogoče spremljati na spletnem mestu in na vladnih družbenih omrežjih Facebook in Twitter. Fotografije z vladnega obiska bodo dostopne na vladnem Flickr računu in so ob navedbi avtorja na voljo za uporabo. Predstavnike medijev, ki boste spremljali program obiska in ki se nameravate udeležiti zaključnega dogodka, naprošamo, da svojo udeležbo potrdite na e-naslov info.ukom@gov.si do ponedeljka, 22. novembra do 16. ure. Prav tako prosimo, da se ob obisku posamezne lokacije držite preventivnih priporočil NIJZ za preprečevanje okužb s COVID-19 (uporaba maske, razkuževanje rok, varnostna razdalja in skladno z vladnim odlokom PCT pogoj).

Več informacij o obisku ministra: Jure Kos, Služba za odnose z javnostmi MOP, 040/862-531.