Skoči do osrednje vsebine

Peta konferenca e-ARH.si

do
Spletni dogodek
V okviru projekta vzpostavitve slovenskega elektronskega arhiva bo 17. in 18. novembra 2021 potekala že peta konferenca e-ARH.si. Konferenca, ki jo zaradi epidemioloških razmer pripravljamo v spletni obliki, bo tudi tokrat potekala pod sloganom Preteklost na dosegu klika. Objavili smo program konference in povezave do spletnega prenosa na You Tube kanalu Slovenski elektronski arhiv.
Prijave so zaključene.

Preteklost na dosegu klika!

V okviru pete konference e-ARH.si vam bomo predstavili rezultate projekta vzpostavitve slovenskega javnega elektronskega arhiva. Informacijska rešitev e-ARH.si predstavlja več kot le digitalno hrambo elektronskega arhivskega gradiva. V sebi združuje ambiciozne informacijske rešitve, ki posegajo v vse življenjske cikle arhivskega gradiva; od njegovega nastanka pri ustvarjalcih, prenosa v javne arhive in zagotovitve njegove dolgoročne hrambe, do dostopnosti in uporabe.

S konferenco želimo zainteresirano javnost seznaniti z izzivi e-arhiviranja in rešitvami, ki smo jih pripravili v okviru projekta e-ARH.si: ESS 2016 - 2020/2021 kot odgovor na te izzive, ter s tem povečati zaupanje javnosti v e-rešitve, ki nam bodo, v to smo prepričani, v prihodnosti olajšale stik z našo skupno kulturno dediščino.

Konferenca bo potekala v spletni obliki v slovenskem jeziku. Udeležba na konferenci je brezplačna. 

Vljudno vabljeni! 

Prenos konference

  • 1. dan

    Prvi dan 5. konference e-ARH.si (17. november 2021).

  • 2. dan

    Drugi dan 5. konference e-ARH.si (18. november 2021).