Skoči do osrednje vsebine

Tematska delavnica OECD o razvoju storitev in upravljanju podatkov

Kdaj
Kje spletni dogodek
Delavnica z izvirnim naslovom Service design and Data management je druga in s tem zadnja tematska delavnica v sklopu pregleda digitalne javne uprave v Sloveniji, ki ga od oktobra 2019 izvaja Organizacija za evropsko sodelovanje in razvoj (OECD).

OECD je ključne ugotovitve, ki predstavljajo vmesne rezultate pregleda, objavil julija 2020, predstavljeni pa so bili tudi na posebnem webinarju. Pregled se je nadaljeval jeseni 2020 s prvo tematsko delavnico na temo veščin, zdaj pa se bo z drugo delavnico na temo storitev in podatkov pregled v Sloveniji zaključil.

Rezultati delavnice bodo prispevali h končnim ugotovitvam pregleda OECD, ki bodo objavljene v spomladanskih mesecih letošnjega leta, pomembni pa bodo tudi za nastajajoče strateške dokumente na tem področju.

Delavnica, ki bo v spletni obliki potekala v četrtek, 11. februarja 2021, je kljub okoliščinam zasnovana dinamično in interaktivno: aktivno udeležbo sodelujočih bomo po uvodnih predstavitvah spodbudili z delom v manjših skupinah, rezultate pa na koncu strnili v skupnem zaključku delavnice. Udeležence bosta uvodoma pozdravila državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo mag. Peter Geršak in vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za informacijsko družbo in informatiko Peter Grum.