Skoči do osrednje vsebine

Vpis srednje energetske naprave v evidenco

Upravljavci morajo srednje kurilne naprave, plinske turbine, nepremične motorje (naprava), s toplotno močjo od vključno 1 MW do vključno 50 MW, vpisati v evidenco naprav, če za te naprave ni treba pridobiti okoljevarstvenega dovoljenja.

Upravljavci morate srednje kurilne naprave, plinske turbine, nepremične motorje (naprava), s toplotno močjo od vključno 1 MW do vključno 50 MW, vpisati v evidenco naprav, če za te naprave ni treba pridobiti okoljevarstvenega dovoljenja.

Način izvedbe

Upravljavec po prijavi v aplikacijo Registracija vpiše napravo v evidenco »Srednje energetske naprave«.

V postopku registracije vnesite matično številko podjetja. Nato se bodo avtomatično izpolnili podatki o podjetju. Ročno vnesite še kontaktne podatke. V 30 dneh boste po prejeli kodo, s katero boste potrdili registracijske podatke in dostopali do aplikacije.

Potrditev registracije po prejemu kode in prijava naprav v evidenco

Pri potrditvi registracije vpišite kodo, ki ste jo prejeli po pošti in preverite vpisane podatke. Po potrditvi registracije lahko nadaljujete s prijavo naprav v aplikaciji.

Navodila za prijavo v aplikacijo Srednje energetske naprave. Po uspešno izvedenem vpisu naprav si sami izpišete potrdilo o prijavi naprav.

Roki za vpis v evidenco so zaključeni, zato je morebitna prijava potrebna takoj, oziroma morate upravljavci novih naprav in obstoječih naprav, ki so začele obratovati po 31. 3. 2018, te naprave prijaviti v evidenco pred začetkom obratovanja naprave.

Podpora uporabnikom

Za pomoč pri uporabi aplikacije pišite na gp.arso@gov.si .