Skoči do osrednje vsebine

Foto: Pixabay

Projekt SINCERE je bil odobren v okviru okvirnega programa Obzorje 2020, s katerim bomo krepili mreže evropskih partnerjev v podporo izvajanju Pariškega podnebnega sporazuma, v širšem kontekstu akcijskega okvira Sendai za zmanjševanje nesreč in tudi sledenja Ciljem trajnostnega razvoja Združenih narodov.

Tematsko področje

Okolje in klimatske spremembe

Vsebina

V letu 2018 se je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v okviru EU programa za raziskave in inovacije Obzorje 2020 kot partner vključilo v projekt SINCERE (Strengthening INternational Cooperation on climatE change REsearch).

Gre za projekt katerega cilj je v skladu s politiko EU na področju raziskav in inovacij okrepiti mednarodne raziskave in sodelovanje na področju podnebnih sprememb. Hkrati pa tudi krepitev mreže evropskih partnerjev v podporo izvajanju Pariškega podnebnega sporazuma in v širšem kontekstu tudi akcijskega okvira Sendai za zmanjševanje nesreč in tudi sledenja Ciljem trajnostnega razvoja Združenih narodov.

MIZŠ ima v projektu vlogo vodje Task 2.1, ki naslavlja Širjenje in krepitev transnacionalnega sodelovanja, v okviru katerega bomo organizirali štiri delavnice (t.i. Regional engagement workshopa), s ciljem spodbujanja aktivnejšega sodelovanja in vključevanja v JPI Climate južnih in vzhodno evropskih držav.

Konferenca ECCA

Evropska komisija je prosila konzorcij projekta SINCERE, da je glavni organizator naslednje bienalne Evropske konference o prilagajanju na podnebne spremmebe (ECCA - European Climate Change Adapation Conference), ki bo izvedena v Ljubljani, tekom predsedovanja Slovenije Svetu EU, v drugi polovici leta 2021. Konferenco bo gostilo Ministrtvo za okolje in prostor

Dogodki

24.1.2019 smo v Ljubljani, v okviru projekta SINCERE, organizirali prvo regionalno delavnico. Več...