Skoči do osrednje vsebine

Odklikni spletno nasilje nad ženskami in dekleti

Žalostno dekle sedi pred prenosnim računalnikom.
Odklikni je projekt ozaveščanja mladih, staršev in strokovnjakinj ter strokovnjakov o spletnem nasilju in nadlegovanju žensk in deklet. Med žrtvami spletnega nasilja namreč prevladujejo ravno dekleta in ženske, storilci pa so najpogosteje moški.
Projekt sofinancira Evropska unija iz sredstev Programa za pravice, enakost in državljanstvo (2014-2020).

Odklikni je projekt ozaveščanja o spletnem nasilju in nadlegovanju žensk in deklet. Med žrtvami spletnega nasilja namreč prevladujejo ravno dekleta in ženske, storilci pa so najpogosteje moški.

Pogosto žrtve, starši ter tudi strokovne delavke in delavci ne vedo natančno, kako ravnati v primeru spletnega nasilja. Zato si želimo, da vsi skupaj pridobimo več znanja o tej obliki nasilja, o njenih pojavnih oblikah, posledicah in možnih oblikah pomoči. Pri tem pa posebej izpostavljamo spletno nasilje nad ženskami in dekleti, saj raziskave kažejo, da so posledice njegovega doživljanja zanje dosti hujše in neredko dolgotrajne.

V projektu smo za vas pripravili mobilno aplikacijo Odklikni, raziskavo o spletnem nadlegovanju otrok in mladih, informativne zloženke za otroke in mlade, ozaveščevalne spote in plakate, usposabljanja ter priročnike za strokovne delavke in delavce, ki delajo z mladimi, delavnice za mlade in mednarodne konference.  

V projektu Odklikni smo združili moči Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Fakulteta za družbene vede, Ministrstvo za notranje zadeve – Policija ter Ministrstvo za pravosodje – Center za izobraževanje v pravosodju. Projekt sofinancira Evropska unija iz sredstev Programa za pravice, enakost in državljanstvo (2014-2020).

Več informacij najdete na spletni strani projekta