Skoči do osrednje vsebine

Panevropski hackathon, ki bo med 24.4.2020 in 26.4.2020 združil preko 60.000 udeležencev iz celotne Evrope je zgolj eden izmed mehanizmov skupnega odziva EU na globalni izziv, ki ga je razkrila pandemija COVID-19.

Več informacij (v angleškem jeziku) je na voljo na posebni spletni strani EUvsVirus in preko spletnih družbenih omrežij:

Vabilo prejmejo registrirani udeleženci neposredno preko registracijskega sistema EU (https://euvsvirus.org/#register) . Slovenske udeležence bosta nagovorila Minister za javno upravo, Boštjan Koritnik in državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jure Gašparič. Hkrati bo spletni seminar priložnost, da se udeleženci medsebojno spoznajo ter pogovorijo z vodilnimi akterji slovenskega startup ekosistema in njihovim mentorji, ki bodo zagotavljali podporo tudi v času trajanja heckathona.

Nagovor državnega sekretarja, dr. Jureta Gašpariča si lahko ogledate tu.

Želite sodelovati? Kako sodelovati?

Posamezniki in skupine

Hackathona se lahko udeležite posamezniki in/ali skupine, ki se odločite nasloviti enega od  šestih (6) skupnih izzivov, ki so bili identificirani na ravni EU, in sicer:

  • »Zdravje in življenje«,
  • »Neprekinjeno poslovanje«,
  • »Družbena in politična kohezivnost«,
  • »Delo in učenje na daljavo«,
  • »Digitalne finance«,
  • »Drugo«.

Prijava posameznikov in/ali skupin je mogoča preko enotne spletne točke EU

 

Institucije in organizacije

K sodelovanju pri hackathonu vabimo tudi zainteresirane visokošolske institucije, gospodarstvo, civilno družbene organizacije, javne institucije ter MSP-je, ki bi želeli kot partnerji na različne načine sodelovati in podpreti izvedbo hekatona. Sodelujete lahko z zagotavljanjem mentorjev, sponzorirajem zmagovalnih ekip, zagotavljanjem orodij in nagrad, sodelovanjem v evalvacijskih skupinah, diseminacijo informacij, ...

Del naraščajoče mreže institucionalnih podpornikov lahko postanete s prijavo na na enotni spletni točki EU.

Aktualne informacije

in možnost mreženja s slovenskimi udeleženci hackathona omogoča tudi poseben dogodek na spletnem družbenem omrežju Facebook.

 

Slovenske institucije in organiizacije, ki sodelujejo pri soorganizaciji dogodka

Članice in člani ožje organizacijske ekipe v Sloveniji: