Skoči do osrednje vsebine

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Splošni cilj je krepitev sinergije med različnimi deležniki na področju kvantnih tehnologij in vzpostavitev sodelovanje med skupinami najboljših znanstvenikov s področja kvantnih tehnologij v Evropi.

Tematsko področje

Raziskave in inovacije na področju kvantnih tehnologij

Vsebina

ERA-NET Cofund QUANTERA naj bi okrepil sinergije med različnimi deležniki na področju kvantnih tehnologij in vzpostavil sodelovanje med skupinami najboljših znanstvenikov s področja kvantnih tehnologij v Evropi. Vsebina QUANTERA razpisa se bo osredotočila na raziskave tehnologij in trenutne izzive pri razvoju potenciala kvantnih tehnologij. Teme bodo pokrivale širok spekter dejavnosti, vključno z razvojem novih načel in tehnološkim napredkom naprav, ki uporabljajo kvantne pojave. QUANTERA Konzorcij pa si bo prizadeval za napredek pri raziskovanju kvantnih tehnologij, ki jih obravnavajo naslednje teme v razpisu:

  • Izkoriščanje kvantnih pojavov, za doseganje novih oziroma izboljšanja funkcionalnosti le teh.
  • Kritična analiza prednosti, ki jih ponujajo kvantne  tehnologije v primerjavi z drugimi možnostmi, ki bazirajo   na konvencionalnih paradigmah;
  • Raziskovanje kvantnih tehnologij na področjih z znanstvenim, industrijskim in družbenim potencialom.

Načrtuje se tudi sodelovanje z neevropskimi državami, da bi okrepili vodilno vlogo Evrope na svetovnem prizorišču. Trenutno QUANTERA iniciativa vključuje organizacije iz 26 držav.  

Iskalnik