Skoči do osrednje vsebine

Splošni cilj ERA-NET Cofund projekta QuantERA je krepitev sinergije med različnimi deležniki na področju kvantnih tehnologij in vzpostavitev sodelovanje med skupinami najboljših znanstvenikov s področja kvantnih tehnologij v Evropi.

Tematsko področje

Raziskave in inovacije na področju kvantnih tehnologij

Vsebina

ERA-NET Cofund QUANTERA naj bi okrepil sinergije med različnimi deležniki na področju kvantnih tehnologij in vzpostavil sodelovanje med skupinami najboljših znanstvenikov s področja kvantnih tehnologij v Evropi. Vsebina QUANTERA razpisa se bo osredotočila na raziskave tehnologij in trenutne izzive pri razvoju potenciala kvantnih tehnologij. Teme bodo pokrivale širok spekter dejavnosti, vključno z razvojem novih načel in tehnološkim napredkom naprav, ki uporabljajo kvantne pojave. QUANTERA Konzorcij pa si bo prizadeval za napredek pri raziskovanju kvantnih tehnologij, ki jih obravnavajo naslednje teme v razpisu:

  • Izkoriščanje kvantnih pojavov, za doseganje novih oziroma izboljšanja funkcionalnosti le teh.
  • Kritična analiza prednosti, ki jih ponujajo kvantne  tehnologije v primerjavi z drugimi možnostmi, ki bazirajo   na konvencionalnih paradigmah;
  • Raziskovanje kvantnih tehnologij na področjih z znanstvenim, industrijskim in družbenim potencialom.

Načrtuje se tudi sodelovanje z neevropskimi državami, da bi okrepili vodilno vlogo Evrope na svetovnem prizorišču. Trenutno QUANTERA iniciativa vključuje organizacije iz 26 držav.