Skoči do osrednje vsebine

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

cancer research2
Cilj TRANSCAN-2 je prispevati k izgradnji evropskega raziskovalnega prostora z usklajevanjem aktivnosti nacionalnih in regionalnih ministrstev in agencij, ki financirajo raziskovalno in inovativno dejavnost v Evropi, na področju raziskav rakavih obolenj.

Tematsko področje

Raziskave in inovacije na področju raziskav rakavih obolenj

Vsebina

TRANSCAN-2 je nadaljevanje ERA-NET-a TRANSCAN, v katerem je MIZŠ že sodeloval ter financiral slovenske partnerje v transnacionalnih projektih, izbranih na skupnih transnacionalnih razpisih.

Cilj TRANSCAN-2 je prispevati k izgradnji evropskega raziskovalnega prostora z usklajevanjem aktivnosti nacionalnih in regionalnih ministrstev in agencij, ki financirajo raziskovalno in inovativno dejavnost v Evropi, na področju raziskav rakavih obolenj. S tem bo omogočeno povezovanje osnovnih, kliničnih in epidemioloških raziskav raka ter pospeševanje transnacionalnega financiranja v Evropi. Končni cilj projekta je racionalizacija aktivnosti na ravni EU za zgodnje odkrivanje bolezni, prognozo, okrevanje in oskrbo.
 
Konzorcij združuje 25 partnerjev iz 19 držav oz. regij iz Evrope. Projekt se je začel 1. januarja 2015 in bo trajal vse do 31. decembra 2019.

Razpis

V okviru prvega TRANSCAN transnacionalnega razpisa 2011 je bil med desetimi izbranimi projektnimi predlogi za financiranje, tudi en s slovenskim partnerjem.

Na tretjem TRANSCAN transnacionalnem razpisu so bili med desetimi izbranimi projektnimi predlogi za financiranje, tudi trije s slovenskimi partnerji.
 

Iskalnik