Skoči do osrednje vsebine

Dam Za Dom je humanitarni projekt za zbiranje pomoči za sodelavke in sodelavce ministrstva, Policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve, ki so bili prizadeti v poplavah.

Kako je nastal humanitarni projekt Dam Za Dom

Poplave avgusta 2023 so za seboj pustile razdejanje neslutenih razsežnosti, ki ni prizaneslo niti zaposlenim v Ministrstvu za notranje zadeve, Policiji in Inšpektoratu Republike Slovenije za notranje zadeve. Po prvih podatkih je približno 75 naših sodelavk in sodelavcev utrpelo veliko premoženjsko škodo, mnogi so tako rekoč ostali brez vsega, kar so dolga leta gradili.

Zato smo se v ministrstvu, Policiji in inšpektoratu povezali z reprezentativnima sindikatoma Policijskim sindikatom Slovenije in Sindikatom policistov Slovenije ter z našimi stanovskimi združenji Mednarodno policijsko zvezo – IPA Sekcija Slovenija, Zvezo policijskih in veteranskih društev Sever, Zvezo klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maksa Perca Slovenije, Društvom kriminalistov Slovenije, Združenjem policijskih šefov Slovenije, Dobrodelnim društvom Modra družina in Motorističnim klubom Blue Knights Slovenia I.

Pripravili smo humanitarni projekt z naslovom Dam Za Dom, s katerim smo se prvič v zgodovini povezali vsi in s tem pokazali enotnost in veliko srce.

Modra podlaga, na njej grafično upodobljene bele dlani objemajo silhueto hiške, ki ima v notranjosti rdeče srce. Nad hiško je napis Dam za dom. Vse skupaj je obkroženo z belo krožnico. Na spodnjem robu so znaki vse sodelujočih organizacij.

Znak humanitarnega projekta Dam Za Dom | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Kako lahko pomagamo

Pri zbiranju finančnih sredstev sodelujemo z eno najbolj prepoznavnih človekoljubnih organizacij pri nas Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

Enotni smo povabili k sodelovanju vse naše zaposlene, da prostovoljno prispevajo po svojih najboljših močeh. Na ta način bomo prizadetim sodelavkam in sodelavcem pomagali obnoviti tisto, kar je ujma odnesla, in hkrati sporočili, da v teh težkih razmerah niso sami.

Posebna komisija, ki jo sestavljajo predstavniki ministrstva, policije, inšpektorata, sindikatov in stanovskih združenj, je na podlagi kriterijev ovrednotila vloge za dodelitev denarne pomoči posameznikom. Vlogo za finančno pomoč je oddalo 51 naših sodelavcev.

Sredstva smo zbirali do 31. oktobra 2023 in na transakcijskem računu Zveze prijateljev mladine Slovenije je bilo za ta namen zbranih 42.808,28 evra.

Iskrena hvala.

Ministrstvo za notranje zadeve
Policija
Inšpektorat Republike Slovenije za notranje zadeve
Policijski sindikat Slovenije
Sindikat policistov Slovenije
Mednarodna policijska zveza – IPA Sekcija Slovenija
Zveza policijskih in veteranskih društev Sever
Zveza klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeva Maksa Perca Slovenije
Društvo kriminalistov Slovenije
Združenje policijskih šefov Slovenije
Dobrodelno društvo Modra družina
Motoristični klub Blue Knights Slovenia I