Skoči do osrednje vsebine

Razpis za Dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2020/2021

Rok za prijavo je potekel.

Predmet javnega razpisa je nadaljnje prejemanje oziroma prva dodelitev štipendij Slovencem v zamejstvu in Slovencem po svetu za študij na višješolskem ali visokošolskem programu 1. ali 2. stopnje za pridobitev javnoveljavne stopnje izobrazbe v Republiki Sloveniji za študijsko leto 2020/2021, in sicer:

A. za štipendiste, ki že imajo dodeljeno pravico do štipendije za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu po ZŠtip in v študijskem letu 2020/2021 nadaljujejo študij v višjem letniku na isti stopnji izobraževanja oziroma se na isti stopnji izobraževanja prvič vpisujejo v dodatno leto (v nadaljevanju: vlagatelji pod točko A);

B. za vlagatelje, ki bodo v študijskem letu 2020/2021 vpisani v letnik na višješolskem študiju ali visokošolskem študiju 1. ali 2. stopnje (v nadaljevanju: vlagatelji pod točko B).
Vlagatelji pod točko A morajo za nadaljnje prejemanje štipendije izkazati izpolnjevanje pogojev za nadaljevanje dodiplomskega študija in vpis v višji letnik ali prvi vpis v dodatno leto v študijskem letu 2020/2021.
O vlogah vlagateljev pod točko B, ki izpolnjujejo pogoje tega javnega razpisa, bo sklad odločal skladno s 6. točko tega javnega razpisa.

Celotno besedilo razpisa najdete tukaj.