Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu

  • Sobotno dopoldne je ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch v spremstvu veleposlanika RS Toneta Kajzerja in generalne konzulke v Clevelandu Alenke Jerak pričela z obiskom pri novoimenovanem clevelandskem škofu Edwardu Malesicu. Svoje slovensko poreklo je izrazil že z odločitvijo, da je dal svoj škofovski grb upodobiti tudi lipo kot simbol slovenstva.

  • Drugi dan gostovanja v Združenih državah Amerike dr. Helena Jaklitsch, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu, srečala s častno konzulko RS v Pennsylvaniji Petro Mitchel, sicer uspešno podjetnico. Beseda je tekla predvsem o možnosti povečanega poslovnega sodelovanja med državama, tudi preko slovenske poslovne skupnosti v državi.

  • Dr. Helena Jaklitsch, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu, je prvi dan gostovanja med rojaki v Združenih državah Amerike pričela z obiskom na Generalnem konzulatu RS v Clevelandu, kjer se je zjutraj pogovarjala z nekaterimi slovenskimi podjetniki. Beseda je tekla o možnostih in izzivih tesnejšega povezovanja med številnimi poslovneži in podjetniki slovenskega rodu v ZDA med seboj in s Slovenijo. Skupna ugotovitev vseh je bila, da je potencial takega povezovanja izjemno velik in v korist tako slovenski skupnosti kot Sloveniji kot matični državi.

Aktualno

Dogodki

 
ZDA

Ministrica dr. Helena Jaklitsch na obisku pri Slovencih v ZDA

Dr. Helena Jaklitsch, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu, bo v četrtek, 16. septembra, pričela z obiskom med slovenskimi rojaki v ZDA. Ta bo potekal predvsem v znamenju 30-letnice samostojnosti Republike Slovenije.