Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu

 • Državna sekretarka na Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar se je danes na dvorišču samostana v Dobrli vasi udeležila slavnostnega odprtja Europeade, evropskega nogometnega prvenstva avtohtonih narodnih manjšin, ki ga letos gostijo na avstrijskem Koroškem.

 • Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes mudil na prvem uradnem obisku pri avtohtoni slovenski narodni skupnosti v Avstriji. Ministra Arčona sta na srečanju, ki je potekalo v prostorih Generalnega konzulata Republike Slovenije v Celovcu, spremljala državna sekretarka na Uradu Vlade Republike Slovenije v zamejstvu in po svetu Vesna Humar in generalni konzul RS v Celovcu dr. Anton Novak.

 • Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes na sedežu Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu sestal s predstavniki organizacij civilne družbe, ki delujejo z namenom povezovanja Slovencev v zamejstvu in izseljenstvu z matično domovino.

Aktualno

 • Prvo uradno srečanje ministra Mateja Arčona s slovensko manjšino v Italiji

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes mudil na prvem uradnem obisku pri avtohtoni slovenski narodni skupnosti v Italiji. Ministra sta spremljala državna sekretarka na Uradu Vlade Republike Slovenije v zamejstvu in po svetu Vesna Humar in konzul na Generalnem konzulatu RS v Trstu Peter Golob.

 • Minister Arčon na XI. konferenci slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes na Brdu pri Kranju udeležil uvodne slovesnosti XI. konference slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije, ki je namenjena povezovanju, sodelovanju ter izmenjavi izkušenj in stališč znanstvenikov in gospodarstvenikov v Sloveniji z rojaki, delujočimi po svetu.

 • Državna sekretarka Humar na dogodku v spomin na Borisa Pahorja

  Državna sekretarka na Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar se je danes udeležila slovesnosti v spomin na Borisa Pahorja ob poimenovanju ene od dvoran na Ministrstvu za zunanje zadeve po tem velikem Slovencu.

Dogodki

 
Podpinjol 43, Reka, Hrvaška

Prvi uradni obisk ministra Arčona pri Slovencih na Hrvaškem

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se bo na sedežu Slovenskega društva Bazovica na Reki mudil na svojem prvem uradnem obisku pri slovenski narodni skupnosti na Hrvaškem.