Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu

 • Podpredsednik vlade in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je bil slovesni govornik na slovesnosti ob 160-letnici knjižničarstva na Vipavskem. Ob tej priložnosti so odkrili tudi doprsni kip ustanovitelja dr. Karla Lavriča. Knjižnico, ki je bila 17. aprila 1864 ustanovljena kot »Slovenska Čitavnica v Ajdovšni«, je kasneje nasledila današnja Lavričeva knjižnica.

 • Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu je danes gostil aprilski večer z zamejskimi ustvarjalci Sredi domovine. Po sledeh svojega delovanja med rojaki na Madžarskem nas je popeljala področna podsekretarka za šolstvo v Porabju, profesorica slovenščine, dramaturginja, lektorica in urednica Valentina Novak.

 • Drugi dan obiska ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona je bil namenjen obisku nekaterih ustanov, ki delujejo v Celovcu. Ministra sta spremljala državna sekretarka na Uradu Vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar in generalni konzul Republike Slovenije v Celovcu dr. Anton Novak.

Novice

 • Minister Arčon v Selah in Dobrli vasi na avstrijskem Koroškem

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je pričel z dvodnevnim obiskom slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem.Ministra je skozi dan spremljala državna sekretarka na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar.

 • Obisk ministra Arčona pri slovenski manjšini na Hrvaškem

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes mudil na Hrvaškem. O stvarnosti in izzivih se pogovarjal z vodstvom krovne organizacije Zveze slovenskih društev na Hrvaškem, se srečal s predsednikom Sveta za slovensko narodno manjšino Primorsko-goranske županije in Slovenskega kulturnega društva Snežnik Lovran ter obiskal Osnovno šol Kozala.

 • Praznično voščilo ministra Mateja Arčona

  Spodaj objavljamo velikonočno voščilo podpredsednika vlade in ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona.

Dogodki

 
Erjavčeva 15, Ljubljana

Sprejem mlade alpske smučarke, zamejske Slovenke Caterine Sinigoi

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon bo na uradu sprejel mlado nadobudno alpsko smučarko, zamejsko Slovenko Caterino Sinigoi, ki je v sezoni, ki se počasi zaključuje, začela tekmovati pod slovensko zastavo. Ob tej priložnosti bo Caterina uradu podarila tudi svoj dres.