Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu

Novice

  • Ministra Jevšek in Arčon podprla vzpostavitev Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje

    Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon sta se na Gradu Štanjel sestala s predstavniki krovnih organizacij Slovencev v Italiji, Slovenske kulturno-gospodarske zveze in Sveta slovenskih organizacij, Slovenskega deželnega gospodarskega združenja ter Kmečke zveze. Glavna tema pogovorov je bila vključenost slovenske narodne manjšine v Italiji v čezmejne programe ter vzpostavitev Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje (EZTS) Kras Carso.

  • Ohranjeni arhivi slovenske skupnosti iz cerkve sv. Janeza v Bethlehemu v ZDA

    V zadnjem obdobju sta Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in Generalni konzulat Republike Slovenije v Celevelandu posvetila kar nekaj časa in truda, da bi se našla ustrezna rešitev za ohranitev slovenske dediščine v arhivih evangeličanske in katoliške cerkve v Bethlehemu v Združenih državah Amerike.

  • Minister vročil priznanje Tržaškemu partizanskemu pevskemu zboru Pinko Tomažič

    Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes, na praznik dela, udeležil Prvomajskega slavja v Števerjanu, ki ga je v Domu na Bukovju že tradicionalno pripravilo Kulturno društvo Briški grič in imel slavnostni nagovor.

Dogodki

 
Sežana, Botanični vrt (Partizanska cesta 2, 6210 Sežana), interpretacijski center kraške vegetacije.

Minister Arčon na uvodnem srečanju projekta Kras-Carso II

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se bo v Botaničnem vrtu v Sežani udeležil uvodnega srečanja projekta Kras-Carso II - Skupno upravljanje in trajnostni razvoj območja Matičnega Krasa. Zbrane bo tudi pozdravil. Na dogodku bo ministra spremljala državna sekretarka na Uradu Vesna Humar.