Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu

  • V rubriki Rojaki za samostojno Slovenijo na portalu Slovenci.si tokrat predstavljamo časopis Ameriška domovina. Neprecenljivo vlogo pri obveščanju slovenske izseljenske javnosti o dogajanju v domovini in hkrati mobilizacije rojakov so v odločilnih mesecih in letih slovenskega osamosvajanja odigrali tudi slovenski izseljenski mediji; med njimi tudi med najbolj razširjenimi Ameriška domovina.

  • V rubriki Rojaki za samostojno Slovenijo na portalu Slovenci.si predstavljamo Stanko Gregorič, kulturno delavko, pisateljico, novinarko in organizatorko, ki je kar 28 let živela in delovala med Slovenci v Avstraliji in je ena tistih, ki so že zgodaj začutili odgovornost, da svoji domovini Sloveniji pomagajo na poti v samostojnost.

  • Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch je na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu sprejela štipendiste Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije (ASEF), ki v teh tednih v Sloveniji nabirajo nova znanja in izkušnje, obenem pa raziskujejo in spoznavajo domovino svojih prednikov.

Aktualno