Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu

  • Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch je 13. julija 2020 zbrane nagovorila na simbolnem polaganju vencev ob obeležitvi 100. obletnice požiga in podpisa dogovora o soglasju za vrnitev Narodnega doma v Trstu slovenski narodni manjšini v Italiji. Dan je zaključila na Repentabru, kjer je obiskala prireditev Narodni dom - dva glasova. Pred tem pa je bila del slovenske delegacije, ki jo je vodil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ob slovesnemu podpisu memoranduma o soglasju za vrnitev Narodnega doma v Trstu.

  • Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu je danes obiskala novoizvoljena poslanka hrvaškega sabora gospa Barbara Antolić Vupora, ki je tudi zelo aktivna članica slovenske narodne manjšine. Ministrica Jaklitsch ji je še osebno čestitala za ta uspeh, pogovor pa je tekel tudi o možnostih izboljšanja uresničevanja pravic slovenske manjšine na Hrvaškem, za kar se bo gospa Antolić Vupora zavzemala.

  • Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je udeležila predstavitve knjige Ostali smo na Koroškem avtorice Majde Starman, ki je izšla pod okriljem Mohorjeve založbe Celovec.

Aktualno

Iskalnik