Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu

 • Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je v ponedeljek, 27. julija 2020, odpravila na dvodnevni uradni obisk slovenske manjšine v Videmski pokrajini v Italiji. Prvi dan je svoj obisk pričela v Kanalski dolini, popoldne pa je preživela v Reziji. Današnji dan pa je namenila srečanjem v Terski in Nadiški dolini. Obisk je bil v prvi vrsti namenjen seznanitvi z delovanjem, organiziranostjo in pogovoru s predstavniki avtohtone narodnostne manjšine o aktualnih izzivih, s katerimi se spopadajo. Obiska v Videmski pokrajini se je udeležil tudi državni sekretar dr. Dejan Valentinčič. Prav tako sta ministrico spremljala predsednika obeh krovnih organizacij Walter Bandelj, predsednik Sveta slovenskih organizacij in Ksenija Dobrila, predsednica Slovenske kulturno-gospodarske zveze.

 • Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch je danes, 24. julija, na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu sprejela štipendiste Ameriško-slovenske izobraževalne fundacije (ASEF) slovenskega rodu, ki te dni v Sloveniji nabirajo nova znanja in izkušnje.

 • Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je v četrtek, 23. julija, srečala s tremi arhivarkami z Arhiva Republike Slovenije.

Aktualno

 • Srečanje ministrice dr. Helena Jaklitsch s predstavniki koordinacije AGRASLOMAK

  Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je danes sestala s predstavniki koordinacije AGRASLOMAK, ki povezuje slovenske zamejske kmetijske organizacije iz Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Sestanka se je udeležil tudi državni sekretar na uradu dr. Dejan Valentinčič.

 • Pozdrav ministrice dr. Helene Jaklitsch pohodnikom pohoda od Malega Triglava do Triglava

  Ministrica dr. Helena Jaklitsch je danes zjutraj v Trojanah z veseljem pozdravila naše rojake iz Porabja, člane Porabskega kulturnega in turističnega društva (PKTD) Andovci, ki se te dni mudijo na poti od Malega Triglava v Andovcih v Porabju in vse do Triglava v Sloveniji. Čestitala jim je, da so se odpravili na tako pot od Malega Triglava na veliki Triglav. Povedala je, da jih občuduje, da se vsako leto odločijo za tak podvig in da ji je žal, da ne more vsaj del poti prehoditi z njimi, saj tudi sama rada hodi v hribe.

 • Srečanje ministrice dr. Jaklitsch s predsednico društva VTIS

  Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je danes sestala s predsednico Društva v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) Kristi Hodak. Srečanja se je udeležil tudi državni sekretar na uradu dr. Dejan Valentinčič.

Iskalnik