Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Ministrica dr. Jaklitsch na 4. konferenci Slovensko avstralskega akademskega združenja (SAAA)

    Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je včeraj ponoči po slovenskem času udeležila 4. konference Slovensko avstralskega akademskega združenja (SAAA), ki je letos virtualno potekala pod geslom "Vloga kraja v vedno bolj brezmestnem svetu".

  • Ministrica dr. Helena Jaklitsch z Zagovornikom načela enakosti Mihom Lobnikom

    Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je danes preko spleta sestala z Zagovornikom načela enakosti Mihom Lobnikom. To je bilo prvo srečanje vodstev urada in organa za enake možnosti.

  • Virtualno srečanje slovenskih poslovnežev Brazilije in Argentine

    Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch je včeraj, 10. novembra 2020, zbrane z uvodnim nagovorom pozdravila na prvem Virtualnem srečanju slovenskih poslovnežev Brazilije in Argentine, ki je potekalo v organizaciji novoustanovljene Slovenske poslovne globalne povezave in je združilo slovenske podjetnike in druge zainteresirane, ki delujejo po celotni Južni Ameriki in celo širše.