Skoči do osrednje vsebine

Povabilo k izkazu interesa za vključitev v mrežo srednjih šol za kibernetsko varnost

Rok za prijavo je potekel.

Urad Vlade RS za informacijsko varnost (URSIV) vabi srednje šole k izkazu interesa za vključitev v mrežo srednjih šol za kibernetsko varnost. Šole, ki bodo vključene v mrežo, bodo svojim dijakom ponudile dodatno izobraževanje s področja kibernetske varnosti, zato morajo imeti ustrezno opremljene učilnice za pouk računalništva in informatike ter učitelje oziroma inštruktorje, ki bi bili pripravljeni sodelovati. URSIV bo zanje zagotovil primerno usposabljanje in opremo, ki jo bodo lahko skupaj z dijaki uporabili pri pouku.
S to pobudo želimo vzpodbuditi srednje šole, da bi svojim dijakom omogočile dodatno izobraževanje s področja kibernetske varnosti, dijake pa, da bi se odločali za karierne poti na tem področju. Ker si želimo postopno vzpostaviti celoten ekosistem kibernetske varnosti, bodo k sodelovanju povabljene tudi slovenske fakultete in gospodarstvo.

Kontakt

Dodatne informacije:

Marjan Kavčič, URSIV (marjan.kavcic1@gov.si)

Prosimo vas, da svoj interes za sodelovanje oziroma vključitev v mrežo šol, skupaj s kontaktnimi podatki šole in kontaktne osebe za navezavo stika (e-pošta in telefon) posredujete na e-naslov gp.uiv@gov.si s pripisom "Mreža srednjih šol za kibernetsko varnost".