Skoči do osrednje vsebine

Ponovni javni poziv izvajalcem zdravstvene dejavnosti k prijavi za pooblaščenega izvajalca zdravstvene dejavnosti za opravljanje kontrolnih zdravstvenih pregledov voznikov motornih vozil

Rok za prijavo je potekel.

Ministrstvo za zdravje je 12. 11. 2021 na svoji spletni strani objavilo ponovni javni poziv izvajalcem zdravstvene dejavnosti k prijavi za pooblaščenega izvajalca zdravstvene dejavnosti za opravljanje kontrolnih zdravstvenih pregledov voznikov motornih vozil in zdravstvenih pregledov kandidatov za voznike, ki jim je bilo izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja (št. 160-88/2021 z dne 11. 11. 2021). Do roka za oddajo prijav, ki se je iztekel 22. 11. 2021, je Ministrstvo za zdravje prejelo osem vlog. Na podlagi prejetih vlog je minister za zdravje določil pooblaščene izvajalce zdravstvene dejavnosti za geografska območja, ki ga pokrivajo območne enote Maribor, Murska Sobota, Celje, Koper, Novo Mesto, Krško in še enega pooblaščenega izvajalca zdravstvene dejavnosti za geografsko območje, ki ga pokriva območna enota Ljubljana.

Za geografsko območje Nova Gorica v državi, ki ga pokriva območna enota Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, se ni prijavil nobeden izvajalec zdravstvene dejavnosti, zato Ministrstvo za zdravje objavlja ponovni javni poziv. Skladno s spremembami pravilnika se sedaj za področje območne enote Ljubljana določijo trije izvajalci, zato v ponovnem javnem pozivu objavljamo še tretje mesto v Ljubljani.

Predmet ponovnega javnega poziva je prijava izvajalcev zdravstvene dejavnosti za določitev pooblaščenega izvajalca zdravstvene dejavnosti za opravljanje kontrolnih zdravstvenih pregledov za voznike iz 4. alineje 3. člena pravilnika za nezasedena geografska območja, ki jih pokrivajo posamezne območne enote Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (Nova Gorica in eno prosto mesto za geografsko območje Ljubljane).

Pooblaščeni izvajalec zdravstvene dejavnosti bo določen za obdobje petih let.