Skoči do osrednje vsebine

Svetovalec - pripravnik v Direktoratu za ekonomsko in fiskalno politiko, Sektorju za javnofinančne statistike (št. DM: 20317) | Ministrstvo za finance

Rok za prijavo je potekel.

Opis delovnega mesta

Z izbranim kandidatom bomo sklenili delovno razmerje za določen čas 10 mesecev za čas opravljanja pripravništva, s polnim delovnim časom.

Delo bo opravljal v Direktoratu za ekonomsko in fiskalno politiko, Sektorju za javnofinančne statistike, Beethovnova 11, Ljubljana.

Osnovni plačni razred delovnega mesta je 25. plačni razred, to je 1.179,63 EUR bruto.

Zahteve za prijavo

Pogoji za opravljanje dela:

  • najmanj visokošolsko strokovno izobraževanje (prejšnje)/visokošolska strokovna izobrazba (prejšnja) ekonomske smeri ali najmanj visokošolsko strokovno izobraževanje (prva bolonjska stopnja)/visokošolska strokovna izobrazba (prva bolonjska stopnja) ekonomske smeri ali najmanj visokošolsko univerzitetno izobraževanje (prva bolonjska stopnja)/visokošolska univerzitetna izobrazba (prva bolonjska stopnja) ekonomske smeri.

Kandidat mora izpolnjevati tudi pogoje iz drugega odstavka 88. člena Zakona o javnih uslužbencih:

  • da je državljan Republike Slovenije;
  • da oseba ni bila pravnomočno obsojena zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in da ni bila obsojena na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev;
  • da zoper osebo ni vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Izpolnjevanje teh pogojev kandidat dokazuje s predložitvijo pisne izjave.

Delovne naloge

Naloge, ki se opravljajo na tem delovnem mestu so:

  • usposabljanje za delovno mesto svetovalec.

 

Prednosti pri izbiri

Postopek prijave

Kandidat vloži prijavo v pisni obliki na priloženem obrazcu (vloga za zaposlitev) v 7 dneh po objavi, na naslov: Ministrstvo za finance, Kadrovska služba, p.p. 644, 1001 Ljubljana ali na elektronski naslov: gp.mf@gov.si, pri čemer veljavnost prijave ni pogojena z elektronskim podpisom.

Prijave lahko pošljete tudi po pošti z označbo »za javno objavo št. 1003-24/2024 Svetovalec-pripravnik v Direktoratu za ekonomsko in fiskalno politiko, Sektorju za javnofinančne statistike (št. DM: 20317)«.

 

Neizbrane kandidate bomo o izboru pisno obvestili v osmih dneh po zaključenem postopku izbire. Obvestilo o končanem izbirnem postopku bo objavljeno na spletnem portalu državne uprave www.gov.si.

 

Besedilo javne objave in prijavni obrazec