Skoči do osrednje vsebine

JAVNI POZIV k vložitvi kandidatur za slovenskega člana in namestnika člana v Evropski komisiji za demokracijo skozi pravo

Rok za prijavo je potekel.

V skladu z Resolucijo (2002)3 o sprejemu revidiranega Statuta Evropske komisije za demokracijo skozi pravo (Beneške komisije) Ministrstvo za pravosodje objavlja

JAVNI POZIV

k vložitvi kandidatur za slovenskega člana in namestnika člana v Evropski komisiji za demokracijo skozi pravo (v nadaljnjem besedilu: Beneški komisiji) .

Član in namestnik člana bosta s sklepom Vlade Republike Slovenije imenovana za dobo štirih let z možnostjo ponovne izvolitve.

V skladu z 2. členom zgoraj navedenega Statuta se člani Beneške komisije izberejo izmed uglednih in izkušenih pravnih strokovnjakov, ki v Beneški komisiji delujejo neodvisno.

Beneška komisija se na plenarnih zasedanjih sestaja štirikrat letno, več o delu tega svetovalnega organa Sveta Evrope za ustavna vprašanja je moč najti na naslednji povezavi:  http://www.venice.coe.int .

Kandidati lahko svojo prijavo, ki vključuje življenjepis v slovenskem jeziku, oddajo na e-naslov gp.mp@gov.si z obveznim sklicem na številko 510-70/2019 do vključno 27. januarja 2020.

Za dodatne informacije glede poziva se lahko kandidati obrnejo na Urad za mednarodno sodelovanje in mednarodno pravno pomoč – tel. 01 369 5400.

Čeprav je kandidat zapisan v moški obliki, velja tako za žensko kot za moško obliko.

Iskalnik