Skoči do osrednje vsebine

Varnost potovanj: Zelenortski otoki

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Priporočila in nasveti Ministrstva za zunanje in evropske zadeve so informativne narave in se lahko spreminjajo. Vlada Republike Slovenije, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve ter slovenska predstavništva v tujini ne prevzemajo odgovornosti za poškodbe, izgubo ali škodo, ki bi jih lahko doživeli na potovanju. Pojasnilo stopenj tveganja najdete v temi Varnost potovanj.

 • Stopnja tveganja

  Tveganje ni povečano: Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

 • Barvna lestvica

Varnost in kriminal

 • Priporočamo, da se izognete naslednjim območjem

  Priporočamo, da se izogibate nekaterim nevarnejšim predelom mest Praia in Mindelo ter se izogibate neobljudenim oz. samotnim plažam.

 • Kriminal

  Svetujemo pozornost in pazljivost, še posebno v prestolnici (Praia) in turističnih krajih (Mindelo, Boa Vista, Sal), saj obstaja možnost kraj, vlomov in napadov.

Zdravje

Splošno

 • Lokalni zakoni

  Na otoku vlada ničelna toleranca do posedovanja, uporabe in preprodaje nelegalnih drog, ki so sankcionirane s strogimi zapornimi in visokimi denarnimi kaznimi.