Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Projekt je vključeval številne zagovorniške aktivnosti in kampanje ozaveščanja širše javnosti o povezavah med trajnostnim razvojem in migracijami ter sorodnih vsebinah, ki prispevajo k boljšemu razumevanju te tematike. Veliko pozornosti je bilo namenjeno vlogi migracij znotraj EU in v državah v razvoju ter prispevku EU k razvojnemu sodelovanju. Aktivnosti konzorcijskega projekta so potekale enajstih državah EU, vključno s Slovenijo. V projektne aktivnosti je bila aktivno udeležena splošna javnost, vladne in nevladne organizacije ter drugi akterji na področju razvoja.

Konzorcijski projekt v katerem je sodelovalo več evropskih partnerjev, je bil financiran s strani Evropske komisije in sofinanciran s strani Republike Slovenije.