Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Projekt podpira delovanje organizacij civilne družbe pri izpopolnjevanju politik in praks, namenjenih večji medijski in informacijski pismenosti v državah Zahodnega Balkana. Spodbuja je regionalno mreženje in zmogljivosti organizacij civilne družbe na lokalni ravni za delovanje v prid medijski in informacijski pismenosti. Projekt podpiral koalicije raznolikih akterjev za sistematične premike na področju medijske politike in politike vzgoje in izobraževanja glede ukrepov za izboljšanje medijske in informacijske pismenost ter prispeval k povezovanju in izmenjavam na ravni regije in na lokalni ravni in k ozaveščanju državljank in državljanov o pomenu svobodnih in verodostojnih medijev.

Konzorcijski projekt v katerem sodeluje več evropskih partnerjev, je financiran s strani Evropske komisije in sofinanciran s strani Republike Slovenije.