Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Udeleženci delavnice | Avtor: CEP - Center za evropsko prihodnost

S krepitvijo usposobljenosti policistov in policistk za sistem upravljanja patrulj in z zagotovitvijo IKT opreme je bila dosežena večja zmogljivost policijskih patrulj na področju upravljanja za potrebe ljudi, koordinacija dela policije na terenu in zaščita policistov pri opravljanju policijskih nalog. V okviru 6 delavnic se je v sistem upravljanja patrulj vključilo 12 policijskih uprav. Narejena je bila razširjena IKT rešitev sistema upravljanja patrulj, ki se bo lahko uporabljala na nivoju celotne države.

Poenoten je bil priročnik za upravljanje patrulj. Na policijskih postajah je bilo izvedeno programiranje radijskih postaj. Šest inštruktorjev MUP Srbije je pridobilo znanja o sistemu upravljanja patrulj. Tako usposobljena skupina inštruktorjev in inštruktoric bo lahko zagotavljala trajen prenos znanja in krepila trajno uporabo opreme za upravljanje patrulj.