Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Projekt se je osredotočal na prenos dobrih praks in izmenjavo izkušenj na področju izvedbe transparentnih in demokratičnih volitev. Vključeni so bili predstavniki centralne volilne komisije, predstavniki nevladnih organizacij, neodvisni strokovnjaki za volilne procese, predstavniki mladinskih in ženskih organizacij, političnih strank, člani parlamentarne komisije za zakonodajo, člani ad-hoc komisije za volilno reformo, predstavniki pravnih fakultet in fakultet za družbene vede.

V sodelovanju s Centralno volilno komisijo Albanije (CVK) je bila v marcu 2019 izvedena delavnica na temo izmenjave izkušenj na področju krepitve transparentnosti volilnih organov. Delavnica je bila namenjena članom CVK, ter nevladnim organizacijam, domačim opazovalcem volitev in drugim zainteresiranim posameznikom in mladim. Hkrati je bil izveden tudi monitoring vključitve dobrih praks v izvedbo lokalnih volitev, ki je pokazal na nujnost državljanske demokratične vzgoje in izobraževanja domačih opazovalcev.