Skoči do osrednje vsebine

Krepitev institucionalne operativne in reprezentativne zmogljivosti mreže Eurodad

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Namen projekta je okrepiti institucionalno, operativno in reprezentativno zmogljivost mreže Eurodad za delovanje na obstoječih (dolg, davčna pravičnost, razvojna pomoč, zasebni sektor) in novih področjih na temo razvojnega financiranja. Projekt vključuje krepitev vloge ter odgovornosti njenih članic za izvedbo koordiniranih zagovorniških aktivnosti na nacionalni in EU ravni ter krepitev globalnih koalicij in mrež, v katerih sodeluje Eurodad s sestrskimi mrežami v Afriki, Aziji in Latinski Ameriki.

Konzorcijski projekt v katerem sodeluje več evropskih partnerjev, je financiran s strani Evropske komisije in sofinanciran s strani Republike Slovenije.