Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Splošni cilj projekta je bil spodbuditi zavezanost evropskih državljanov, da prevzamejo aktivno vlogo pri soočanju z izzivi med soodvisnim svetom, v katerem živimo, na podlagi zavedanja in kritičnega razumevanja njihovih dvosmernih odnosov z vprašanji globalnega razvoja. Posebni cilji: 1) Spodbujati razumevanje medsebojne povezanosti med državami v razvoju in Evropsko unijo o uspešnem izvajanju ciljev trajnostnega razvoja s poudarkom na ciljih 5, 11 in 12 med evropskimi državljani, ki živijo v manjših krajih; 2) povečati ozaveščenost državljanov v manjših krajih, zlasti med mladimi, o lokalnih in globalnih dimenzijah ciljev trajnostnega razvoja; 3) ustvarjanje in spodbujanje novih pristopov in metodologij vključevanja mladih v globalna vprašanja, zlasti z uporabo pop kulture; 4) povečati zmogljivost akterjev na manjših lokacijah za vodenje kakovostnega procesa globalnega učenja z lokalnimi skupnostmi in zlasti mladimi.

Konzorcijski projekt v katerem je sodelovalo več evropskih partnerjev, je bil financiran s strani Evropske komisije in sofinanciran s strani Republike Slovenije.