Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

V predavalnici sedi 12 oseb, spredaj sedijo 4 predavatelji, na steni pa je slikovni prikaz ukrepov za zajezitev epidemije (umivanje rok, razdalja, higiena kašlja, …)

Delavnica za bodoče podjetnice in podjetnike na temo varnosti in ukrepov za zajezitev epidemije COVID-19. | Avtor: Društvo PINA

Cilj projekta je opolnomočiti ženske v Osrednjebosanskem kantonu in Kantonu 10 s spodbujanjem ženskega družbeno odgovornega podjetništva ter zagotavljanja njihovega vključevanja v procese odločanja.

V okviru HUB programa za žensko družbeno odgovorno podjetništvo je bilo opolnomočenih 45 žensk preko vključitve v program usposabljanja za vstop v podjetniške vode (start-upi). Ustanovljenih je bilo 15 ženskih start-upov z različnih področij, kot so turizem (turistične agencije, razvoj inovativnih turističnih storitev in produktov idr.), IT in visoke tehnologije, modne industrije, obrti (mizarstvo, tradicionalni izdelki idr.), kmetijstvo (pridelava in prodaja lokalnih produktov) in druge ideje, ki izkazujejo inovativnost in družbeno odgovornost. Izvedene so bile participativne zagovorniške akcije z namenom oblikovanja in sprejetja vsaj enega ukrepa za podporo ženskemu podjetništvu in inovativnim oblikam zaposlitve žensk ter njihovega rednega vključevanja v procese odločanja. V akcije so bile aktivno vključene tako ženske kot moški, ki imajo možnost predlaganja in odločanja o posameznih sistemskih ukrepih. V procesih odločanja preko sodelovanja v participativnih akcijah je sodelovalo 244 žensk. Poleg tega so bili usposobljeni ključni deležniki in deležnice iz participativnih procesov za podporo in uveljavljanje ženskega podjetništva in (samo)zaposlovanja žensk. Sprejeti so bili trije ukrepi s področja ženskega podjetništva in (samo)zaposlovanja žensk.