Skoči do osrednje vsebine

Vodenje javnega zavoda Arboretum Volčji Potok prevzema Matjaž Mastnak

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je za direktorja javnega zavoda Arboretum Volčji Potok imenovala Matjaža Mastnaka, dosedanjega pomočnika direktorja za program. Mandat bo nastopil 1. julija 2024.
Vodenje javnega zavoda Arboretum Volčji Potok prevzema Matjaž Mastnak

Vodenje javnega zavoda Arboretum Volčji Potok prevzema Matjaž Mastnak | Avtor: Anže Malovrh/STA

Matjaž Mastnak (1963) je univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva. Kot mladi raziskovalec je med leti 1991 in 1994 na Centru za biotehnologije Univerze v Ljubljani izvedel raziskavo na področju gozdne genetike. Leta 1994 se je zaposlil pri Centru za šolske in obšolske dejavnosti, kjer je eno leto delal kot učitelj naravoslovja, eno leto pa je bil pomočnik direktorja. Med 1998 in 1999 je bil strokovni sodelavec Arboretuma Volčji Potok za dendrologijo, med 1999 in 2000 pa je bil svetovalec direktorja Uprave Republike Slovenije za varstvo narave, kjer je med drugim vodil zaključno fazo mednarodnega projekta Regijski park Snežnik. Leta 2001 se je zaposlil v Arboretumu Volčji Potok, kjer je bil sprva kurator zbirk, s 1. oktobrom 2019 pa je nastopil delo na delovnem mestu pomočnika direktorja za program.

Matjaž Mastnak je avtor več pedagoških in publicističnih del. Med 2000 in 2003 je bil urednik revije Vrtnar, med 2003 in 2005 pa urednik revije Proteus. Med 2004 in 2018 je pisal tedenske prispevke v rubriko Natura in kultura v časopis Nedelo. Je avtor knjig o vrtnarjenju in Arboretumu Volčji Potok.

Kot predavatelj je sodeloval na več domačih in mednarodnih strokovnih posvetih. Je član Prirodoslovnega društva Slovenije, Botaničnega društva Slovenije, Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije in član upravnega odbora Združenja pridelovalcev okrasnih rastlin Slovenije.

Želimo mu uspešno delo.