Skoči do osrednje vsebine

Uspešna predstavitev slovenskih vinarjev v Šanghaju

Šestnajst slovenskih vinarjev je pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano uspešno zaključilo predstavitev na sejmu ProWine v Šanghaju. Sejem, ki je trajal tri dni je eden najpomembnejših poslovnih sejmov na področju vinarstva na azijskem trgu. Predstavitev je bila po navedbah vinarjev zelo uspešna.
1 / 3

Na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so se predstavljali Klet Goriška Brda, Edi Simčič, Marjan Simčič, Ščurek, Ferdinand, Kristančič, Mare Santo, Jakončič, Erzetič, Vinakras, Santomas, Vinakoper, Ptujska klet, Radgonske gorice, Marof in Steyer. Vinarji so bili s predstavitvijo zelo zadovoljni in izpostavili, da je njihova prisotnost na azijskem trgu zelo pomembna. Sejem je zanimiv predvsem zaradi tega, ker ga obiščejo izključno ljudje s področja vinarstva. Vsi kontakti, ki so jih pridobili na sejmu ProWine v Šanghaju so zato zelo dragoceni. 

Na razstavnem prostoru je bila s pomočjo Zavoda za turizem Maribor tudi vinska kraljica Maribora Ana Protner. Po predstavitvi je povedala, da je bilo zanimanje za slovensko vino veliko in, da so obiskovalci poznali Slovenijo, kar pomeni, da zanje kljub vsemu nismo tako skrita država. 

Kitajci so nad slovenskim vinom navdušeni in ga prepoznajo kot zelo kakovostnega. Slovenski vinarji so mnenja, da bi s tovrstnimi predstavitvami veljalo nadaljevati tudi v prihodnjih letih, saj se z vsakim nastopom na tujih držav pušča prepoznaven vtis o odličnosti slovenskih vin. S sejemskimi nastopi, kot je bil ta v Šanghaju, se krepi prepoznavnost in promocija Slovenije tudi kot države. Ministrstvo bo tudi zaradi pravkar končanega sejma na Kitajskem tudi v prihodnje skušalo slediti potrebam in poslovnim interesom vinarjev.