Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednice Narodne skupščine Republike Srbije

Na povabilo predsednika Državnega zbora mag. Dejana Židana je bila 2. in 3. julija 2019 na uradnem obisku v Republiki Sloveniji predsednica Narodne skupščine Republike Srbije Maja Gojković.
predsednica se vpisuje v knjigo gostov, za njo gostitelj v preddverju državnega zbora

Uradni obisk predsednice Narodne skupščine Republike Srbije; Šubičeva 4, Ljubljana. | Avtor: foto: Matija Sušnik; vir: DZ RS

Prvi dan obiska je predsednico sprejel slovenski predsednik državnega zbora Slovenije. Po pogovoru sta podala izjavi za javnost, nato pa si je delegacija iz Narodne skupščine ogledala veliko dvorano Državnega zbora.

Obisk se je nadaljeval v Predsedniški palači, kjer je predsednico Narodne skupščine sprejel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
Predsednica Narodne skupščine je prvi dan uradnega obiska zaključila v Državnem svetu, kjer jo je sprejel predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca.

Drugi dan obiska je predsednica Narodne skupščine obisk nadaljevala v Prekmurju, kjer si je ogledala tri uspešna slovenska podjetja.
Delegaciji sta najprej obiskali podjetje Paradajz d.o.o., sledil je ogled podjetja Ocean Orchids d.o.o., obisk pa je srbska delegacija sklenila z ogledom soboškega Paviljona Expano.