Skoči do osrednje vsebine

Premier na razglasitvi najboljših podjetij v pomurski regiji: »Pomurje vsak dan kaže svoj razvoj in napredek, dokaz za to so tudi današnji nominiranci«

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj v gledališču Park v Murski Soboti nagovoril zbrane na predstavitvi najboljših podjetij v pomurski regiji v okviru projekta »Pomursko podjetje leta«, ki sta ga pripravila in izvedla Pomurska gospodarska zbornica in tednik Vestnik.
Predsednik vlade Marjan Šarec na razglasitvi najboljših podjetij v pomurski regiji

Predsednik vlade Marjan Šarec na razglasitvi najboljših podjetij v pomurski regiji | Avtor: Nik Jevšnik, STA

1 / 3

Podjetja v kategorijah mikro, majhna, srednja in velika podjetja ter naj zaposlovalec so bila izbrana na podlagi kazalnikov, objavljenih na spletnih straneh AJPES-a, bralci Vestnika in spletne strani vestnik.si pa so glasovali za najprepoznavnejše in najuspešnejše pomursko podjetje.

Premier je v uvodu spomnil na čase, ko je bilo Pomurje odrezano od drugih delov Slovenije, predvsem zaradi slabe prometne povezave, pa tudi iz drugih razlogov. Vendar se je v samostojni Sloveniji to spremenilo, Pomurje se je začelo razvijati z drugačno dinamiko in danes postaja vse bolj pomemben del gospodarskega zemljevida Slovenije.

»Pomurje danes zagotovo ni odrinjeno in pozabljeno. Nasprotno, vsak dan kaže svoj razvoj in napredek, dokaz za to pa so tudi današnji nominiranci, ki se vsak na svojem področju trudijo biti najboljši, se trudijo za napredek in predvsem ne delajo samo zase, temveč za širšo skupnost. Zato je današnja prireditev izjemnega pomena za vzpostavitev dodatnega zaupanja med nami, da se s priznanji poklonimo najboljšim in se hkrati tudi zavemo, da moramo še marsikaj storiti na skupni poti napredka.«

Ob koncu je iskreno čestital vsem zbranim, ki s trdim in poštenim delom ustvarjajo zdravo konkurenčnost, predvsem pa dosegajo rezultate, s katerimi prispevajo k napredku celotne skupnosti.

 

Ob robu

Po besedah organizatorjev je bil projekt v regionalnem poslovnem okolju zadnji dve leti izjemno odmeven, kar sta bili spodbuda in potrditev, da so na pravi poti. Projekt je zamišljen kot izbor, s katerim najuspešnejšim pomurskim podjetjem v posameznih kategorijah glede na njihovo velikost podelijo priznanje in spodbudijo podjetniško usmerjenost v regiji. Nocoj so bili za pomurska podjetja leta 2018 razglašeni: med mikro podjetji Snopje d. o. o., med majhnimi podjetji Virs d. o. o., med srednje velikimi podjetji Rosenbauer d. o. o., med velikimi podjetji Elrad International d. o. o., kot naj zaposlovalec pa Pomgrad d. d., medtem ko je nagrado po izbiri bralk in bralcev Vestnika prejela Oljarna Kocbek.