Skoči do osrednje vsebine

Oddaja dokumentov na eDavkih zdaj mogoča v vseh brskalnikih in vseh operacijskih sistemih

Oddajanje dokumentov na centralnem sistemu eDavki smo omogočili brez uporabe kvalificiranega digitalnega potrdila in podpisne komponente.

Oddaja dokumentov preko eDavkov | Avtor: Bigstock

Na informacijskem sistemu eDavki je spremenjen in poenostavljen način oddajanja elektronskih dokumentov za vse zavezance. Ta zagotavlja oddajo dokumentov na centralnem sistemu eDavki brez uporabe kvalificiranega digitalnega potrdila in podpisne komponente, ki je bila do zdaj nameščena na uporabnikovem računalniku. Poenostavljen način oddajanja dokumentov, ki je že v uporabi pri oddaji dokumentov, kadar se v portal eDavki vstopa prek mobilne aplikacije oz. prek uporabniškega računa, smo tako razširili še na primere, ko se v portal eDavki vstopa z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila.

Spremenjena rešitev zagotavlja enostavno uporabo sistema eDavki na različnih brskalnikih (IE, Firefox, Chrome) in različnih operacijskih sistemih (Windows, OS X, Linux) brez zahtevnega nameščanja podpisne komponente v vaše brskalnike.

Opozorilo: Pri dokumentih, ki se osebno elektronsko vročajo velja posebnost. Tudi pri oddaji eVročilnice se uporablja poenostavljen način, vendar lahko eVročilnico odda le tisti zavezanec, ki je vstopil v portal eDavki z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila.