Skoči do osrednje vsebine

 • Vse podjetnike in podjetja, ki so prejeli pomoč po interventni zakonodaji (tako imenovani protikorona ali PKP ukrepi) pozivamo, da v primeru neizpolnjevanja pogojev za prejem upravičenj do 10. oktobra 2022 oddajo Izjave o vračilu upravičenj prek sistema eDavki, s čimer se lahko izognejo nadzoru in globam.

 • Knjigovodska kartica – eKartica v eDavkih davčnim zavezancem omogoča vpogled v stanje terjatev in obveznosti, evidentiranih v knjigovodski evidenci Finančne uprave iz naslova davkov, prispevkov, trošarin in okoljskih dajatev. Da bi bila eKartica za zavezance še bolj uporabna, so od zdaj na voljo nove funkcionalnosti eKartice, ki so bile razvite tudi upoštevajoč pobude uporabnikov.

 • Državni zbor Republike Slovenije je 23. avgusta 2022 sprejel Zakon o nujnem ukrepu na področju davka na dodano vrednost za omilitev dviga cen energentov, ki bo v uradnem listu objavljen 31. avgusta 2022, veljati pa bo začel 1. septembra 2022. Finančna uprava Republike Slovenije je ob tej priložnosti pripravila podrobna pojasnila glede izvajanja zakona.

Aktualno

 • Ponudniki turističnih bonov in Bonov 21 pozor! Portal za unovčevanje bonov na eDavkih bo odprt zgolj še nekaj dni.

  Ponovno želimo opozoriti, da bo portal za unovčevanje turističnih bonov (TB) in Bonov 21, ki jih za opravljeno storitev niste uspeli unovčiti, odprt do vključno 30. 9. 2022.

 • Obisk predstavnikov Svetovne poštne zveze na Finančni upravi

  Danes, 9. 9. 2022, sta Finančno upravo obiskala Generalni direktor Svetovne poštne zveze Masahiko Metoki in njegov namestnik Marjan Osvald. Udeleženci sestanka so izmenjali menja glede carinjenja poštnih pošiljk in nedavnih zakonodajnih spremembe, ki so se na področju carinjenja poštnih pošiljk izvedle v EU. Strinjali so se, da je potrebno dvigniti kvaliteto podatkov, kar bi najučinkoviteje zagotovili na začetku dobavne verige.

 • Srečanje vodstva Finančne uprave in Policije

  Vodstvo finančne uprave na čelu s Petrom Grumom se je srečalo s predstavniki Policije pod vodstvom mag. Boštjana Lindava. Osrednja tema srečanja je bilo sodelovanje med obema organoma, ki že vrsto let operativno poteka na dnevni ravni. Tako predstavniki Finančne uprave kot Policije so ocenili, da je sodelovanje zgledno, brez težav in na zelo visoki ravni.