Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

 • Odlaganje davčnih obveznosti v obdobju do začetka veljavnosti PKP6

  Do sprejetja šestega protikoronskega paketa (PKP6) pravna podlaga ne omogoča poenostavljenega uveljavljanja obročnega plačila oziroma odloga plačila davkov zaradi posledic epidemije.

 • Večji zaseg cigaret na mejnem prehodu Gruškovje

  Dne 24. 11. 2020 so uslužbenci Mobilnega oddelka Finančnega urada Maribor pri opravljanju finančnega nadzora na območju mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje pri pregledu vstopnega osebnega vozila slovenske registracije, ki ga je vozil slovenski državljan, pri pregledu/preiskavi vozila, v posebej prirejenem bunkerju na podvozju vozila našli skupno 68.760 kosov tihotapljenih cigaret.

 • V cestnem prevozu blaga uporabljeno brezpapirno poslovanje (e-CMR)

  Gre za povsem brezpapirno poslovanje v cestnem tovornem prometu, kar je redkost tako v Sloveniji, kakor tudi v Evropi. V prihodnje bo (tudi na podlagi izkušenj tega prevoza) izvedenih še več tovrstnih prevozov. Prednost: večja varnost v cestnem prometu in boljša gospodarska konkurenčnost.

 • Turistični boni

  Turistični bon je dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave Republike Slovenije eDavki, ki ga ima vsaka oseba, ki je imela stalno prebivališče v Sloveniji na dan 13. 3. 2020, in ga lahko unovči pri ponudnikih turističnih storitev za nastanitve ali nastanitve z zajtrkom v Sloveniji. Bone je mogoče unovčiti od 19. junija do 31. decembra 2020.

 • Davčno opismenjevanje mladih

  Projekt Davčno opismenjevanje mladih je usmerjen k otrokom in mladostnikom, katerega ključna cilja sta krepitev davčne kulture s poudarkom na izobraževanju in usposabljanju otrok in mladostnikov ter krepitev družbenega zavedanja o pomenu izpolnjevanja davčnih obveznosti kot družbene vrednote.

Mobilna aplikacija #OstaniZdrav