GOV.SI

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Aktualno

 • Rok za doplačilo dohodnine se izteče 31. julija 2019

  Davčne zavezance, ki so prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 31. 5. 2019 in imajo doplačilo dohodnine, želimo obvestiti, da se rok za plačilo izteče 31. 7. 2019. Sicer pa je omenjeni datum natisnjen na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna dohodnine. Zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, rok se je iztekel 1. 7. 2019, jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

 • FURS zasegel 2 toni tekočine za izdelavo prepovedanih drog

  Uslužbenci Finančne uprave RS so konec prejšnjega tedna v Luki Koper zasegli 2000 kg metil 3-okso-2-fenilbutanoat (MAPA), ki se uvršča med predhodne sestavine za izdelavo prepovedanih drog, ki so uvrščene na EU seznam prostovoljnega spremljanja nekontroliranih substanc. Substanca nima legalne uporabe, temveč služi kot predhodna sestavina za izdelavo BMK. BMK, pa je predhodna sestavina za sintezo prepovedanih drog amfetamina in metafetamina.

 • Poročilo o pobranih davkih in drugih dajatvah (Junij 2019)

  Mesečno poročilo.

 • Nagradna igra

  Vklopi razum, zahtevaj račun!

  Sodelujte v nagradni igri Finančne uprave in se potegujte za bogate nagrade. Finančna uprava na ta način spodbuja potrošnike, da zahtevajo in vzamejo račun, ga preverijo in pošljejo davčnemu organu. Tako lahko vsak državljan sam pripomore k dvigu davčne kulture in zmanjševanju sive ekonomije.

 • Davcno opismenjevanje mladih

  Davčno opismenjevanje mladih

  Projekt Davčno opismenjevanje mladih je usmerjen k otrokom in mladostnikom, katerega ključna cilja sta krepitev davčne kulture s poudarkom na izobraževanju in usposabljanju otrok in mladostnikov ter krepitev družbenega zavedanja o pomenu izpolnjevanja davčnih obveznosti kot družbene vrednote.