Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Uslužbenci Finančne uprave Republike Slovenije so v sodelovanju s Policijo v pristanišču Koper oktobra 2019 odkrili 730 kg heroina. Pošiljka kontejnerja je bila namenjena madžarskemu podjetju iz Budimpešte. Na podlagi navedenih cen heroina na slovenskem ilegalnem tržišču ocenjujemo, da bi si storilci s grosistično prodajo lahko pridobili med 10 in 15 milijonov evrov, v primeru ulične prodaje pa tudi med 65 in 87 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

 • FURS je na podlagi ZDavP-2 odpremil še tretjo tranšo odločb o odmeri dohodnine za leto 2018. Odločbe bodo prejeli zavezanci, ki so podali ugovor zoper informativni izračun dohodnine ali vložili dohodninsko napoved, pa jim zadeva doslej še ni bila rešena. Datum vračila ali doplačila dohodnine je 30 dni od vročitve odločbe. Zoper odločbo je možna pritožba, ki pa ne zadrži izvršitve.

 • Glavno nagrado v višini 25.000 EUR prejme Ana Malnar iz Starega trga pri Ložu. Električne skiroje prejmejo Boštjan Naglič iz Kranja, Darinka Susič iz Nove Gorice in Matej Višič iz Oplotnice. Električna kolesa pa prejmejo Dejan Suhadolc iz Vrhnike, Tomaž Semenič iz Šempetra pri Gorici in Sharma Kuldeepak iz Ljubljana. Čestitamo!

Aktualno

 • Nagradna igra

  Vklopi razum, zahtevaj račun!

  Sodelujte v nagradni igri Finančne uprave in se potegujte za bogate nagrade. Finančna uprava na ta način spodbuja potrošnike, da zahtevajo in vzamejo račun, ga preverijo in pošljejo davčnemu organu. Tako lahko vsak državljan sam pripomore k dvigu davčne kulture in zmanjševanju sive ekonomije.

 • Davcno opismenjevanje mladih

  Davčno opismenjevanje mladih

  Projekt Davčno opismenjevanje mladih je usmerjen k otrokom in mladostnikom, katerega ključna cilja sta krepitev davčne kulture s poudarkom na izobraževanju in usposabljanju otrok in mladostnikov ter krepitev družbenega zavedanja o pomenu izpolnjevanja davčnih obveznosti kot družbene vrednote.

Iskalnik