Skoči do osrednje vsebine

Napoved: Minister za zdravje na delovnem obisku v Švicarski konfederaciji

Delegacija Republike Slovenije, ki jo vodi minister za zdravje Aleš Šabeder bo od 11. do 13. novembra 2019 obiskala Švicarsko konfederacijo. Delegacijo bosta spremljala Janez Poklukar, generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in Vojko Flis, generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Delegacija bo najprej obiskala Zvezni urad za zdravje, nato pa se bo srečala z ministrom za notranje zadeve Švicarske konfederacije, pristojnim za zdravje g. Alainom Bersetom, kjer bosta ministra izmenjala izkušnje, ki jih imata državi v uvidu izzivov na področju ohranjanja vzdržnega zdravstvenega sistema, saj je Švicarska konfederacija pred kratkim sprejela vrsto ukrepov na področju zdravstva.

Delegacija bo obiskala tudi Univerzitetno bolnišnico Inselspittal, kjer ji bo vodstvo predstavilo upravljanje bolnišnice, v okviru katere deluje kar 39 univerzitetnih klinik in inštitutov ter Nacionalno združenje za razvoj kakovosti v bolnišnicah in klinikah. Delovni obisk slovenske delegacije se bo zaključil z obiskom na Nacionalnem združenju za razvoj kakovosti v bolnišnicah in klinikah.