Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje na slavnostni otvoritvi Centra za krepitev zdravja Kranj

Minister za zdravje je danes v Zdravstvenem domu Kranj slavnostno otvoril Center za krepitev zdravja. Obenem pa so v Zdravstvenem domu Kranj praznovali 60-letnico delovanja.

Prerez traku: minister za zdravje Aleš Šabeder, direktorica ZD Kranj Lilijana Gantar Žura in vodja Centra za krepitev zdravja Jošt Torkar

1 / 3

Zdravstveni dom Kranj, ki je bil eden prvih javnih zdravstvenih zavodov v državi, deluje na isti lokaciji že od leta 1959. S preureditvijo bazena so pridobili sodobno telovadnico in predavalnico, obenem pa uredili tudi arhiv, v katerega bodo spravljali zgodovino kranjskega zdravstvenega doma. V okviru zdravstvenega doma že dlje časa deluje tudi center za preventivo, ki so ga sedaj preoblikovali v Center za krepitev zdravja. S tem so povečali nabor preventivnih programov, predavanj in delavnic za spremembo življenjskega sloga, od šol hujšanja do antistresnih delavnic in tečajev sproščanja.

V uvodnem nagovoru je minister za zdravje Aleš Šabeder poudaril: "Zdravstveni dom Kranj in Mestna občina Kranj ste med prvimi, ki ste skupaj pristopili k evropskemu projektu Centrov za krepitev zdravja, kjer so združene  preventivna obravnava otrok, mladostnikov in odraslih, s področja ohranjanja in krepitve telesnega in duševnega zdravja. Centri uspešno združujete različne strokovnjake od psihologov, zdravnikov, fizioterapevtov, izvajate individualne in skupinske delavnice, predavanja, vadbe in promocijo zdravega življenjskega sloga, ki na koncu da najboljše rezultate." Ob koncu nagovora pa je minister zaposlenim in kranjčanom zaželel, da bi investicije tako v programe kot v nove prostore lajšale delo in obenem ljudem pomagale pri zdravljenju in skrbi za sebe.

Čestitamo in želimo uspešno delo!