Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje na delovnem obisku v SB Ptuj

Minister za zdravje Aleš Šabeder se je danes mudil na delovnem obisku v Splošni bolnišnici Ptuj, ki je v sanaciji.
Srečanje ministra za zdravje Aleša Šabedra z vodstvom Splošne bolnišnice Ptuj
1 / 3

Na srečanju ministra za zdravje Šabedra z vodstvom bolnišnice in županjo Ptuja Nuško Gajšek so izpostavili likvidnostne težave bolnišnice, odpisano in staro opremo ter nekatere kadrovske težave. Kot je povedal minister za zdravje, se je težav v zadnjem obdobju nabralo ogromno. Ob tem je povedal: " Skupaj lahko veliko naredimo. Zagotovo pa vseh težav ali pa izzivov, ki jih ima bolnišnica, ne moremo rešiti naenkrat. Ampak če bomo na vsakem srečanju uspeli rešiti kakšno zadevo, pa mislim, da bomo naredili že bistven korak naprej."

Prioriteta bolnišnice je izgradnja urgence. Ministrstvo za zdravje projekt izgradnje podpira in zanj bomo prispevali del sredstev, seveda v okviru zmožnosti našega proračuna. Na Ministrstvu za zdravje smo v naslednjem proračunskem obdobju 2020/2021 zagotovili sredstva za izgradnjo urgentnega centra, vendar so sredstva za investicije omejena. Višina sredstev bo znana po potrditvi končnega proračuna Ministrstva za zdravje.

Minister za zdravje je srečanje ocenil za pomembnega in dobrega, saj se je z vodstvom bolnišnice dogovoril glede korakov, kako naprej.