Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Božič sprejel predsednika Deželnega sveta Furlanije-Julijske krajine Piera Maura Zanina

Državni sekretar mag. Dobran Božič je danes na pogovor sprejel predsednika Deželnega sveta Furlanije – Julijske krajine (FJK) Piera Maura Zanina ob njegovem obisku v Republiki Sloveniji.

Državni sekretar Dobran Božič na pogovoru s predsednikom Deželnega sveta Furlanije – Julijske krajine Pierom Maurom Zaninom

Državni sekretar Dobran Božič na pogovoru s predsednikom Deželnega sveta Furlanije – Julijske krajine Pierom Maurom Zaninom

Sogovornika sta ocenila sodelovanje med Republiko Slovenijo in Furlanijo-Julijsko krajino ter izpostavila obojestranski interes za nadaljevanje dialoga. Izpostavljeno je bilo nedavno uspešno 4. zasedanje Skupnega odbora Slovenija – FJK, ki je 19. novembra 2019 potekalo v Kopru pod sopredsedovanjem ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja in predsednika Deželnega odbora FJK Massimiliana Fedrige. Državni sekretar Božič je poudaril, da Slovenija ceni pozornost, ki jo dežela FJK namenja slovenski narodni skupnosti v Italiji. Sogovornika sta pozornost namenila tudi gospodarskemu in znanstvenemu sodelovanju.

Na področju migracij sta sogovornika poudarila dobro sodelovanje med Slovenijo in Italijo, v tem okviru tudi s Furlanijo-Julijsko krajino, pri soočanju z nezakonitimi migracijami. Državni sekretar Božič je dejal, da je odprava nadzora na notranjih mejah eden najbolj otipljivih dosežkov Evropske unije, ki ima še poseben pomen za prebivalce obmejnega območja Slovenije in Italije.

Iskalnik