Skoči do osrednje vsebine

Dan pomorstva 2020

Uprava za pomorstvo je 6. marca pripravila slovesnost ob Dnevu pomorstva, ki smo jo letos združili s slavnostno otvoritvijo novih poslovnih prostorov. Slavnostna govornica na slovesnosti je bila ministrica za infrastrukturo, mag. Alenka Bratušek.

Poleg ministrice so bili govorniki na prireditvi direktor Uprave za pomorstvo ter predsednik uprave Luke Koper d.d., g. Dimitrij Zadel in predsednik Zveze pomorsko prometnih agencij, g. Gracijan Necmeskal.

Po uradnem delu slovesnosti je sledila slavnostna otvoritev novih poslovnih prostorov, ki sta jih s simboličnim prerezom traku odprla ministrica za infrastrukturo in direktor Uprave za pomorstvo, g. Jadran Klinec.

Zahvaljujemo se Pomorskemu muzeju Sergeja Mašere Piran, družbi Luka Koper d.d. in družbi Splošna plovba d.o.o. ter upokojenemu izolskemu ribiču Pianecki Francu in jadralcu Mikulin Janu, za vsa umetniška dela in ladijske modele, ki so nam jih dali na razpolago, saj so prostorom vdihnili poseben čar in se v novi stavbi že čuti »pomorski duh«.

Izredne razmere v katerih smo se znašli so nam začasno preprečile izvedbo selitve. Glede na vse sprejete začasne ukrepe za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) poslovanje v največji možni meri izvajamo še naprej v obstoječih prostorih na Ukmarjevem trgu v Kopru.