Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Obvestilo glede inšpekcijskega postopka zoper banko Multitude bank P.L.C.

    Inšpektorat za informacijsko družbo je banki Multiude Bank P.L.C., ST Business Centre 120, The Strand, Gzira, GZR 1027, Malta v inšpekcijskem postopku z upravno odločbo z dne 8. januarja 2024 odredil, da mora banka odpraviti nepravilnosti in pomanjkljivosti.

  • Vtičniki za dostopnost

    Na Inšpektoratu za informacijsko družbo opažamo, da je v zadnjem času v porastu uporaba t.i. vtičnikov za dostopnost (»Accessibility overlays«), ki se večinoma reklamirajo kot orodja, ki naj bi zagotavljala skladnost spletišč s harmoniziranim standardom SIST EN 301 549 V3.2.1.

  • Predstavitev najpogostejših napak po Zakonu o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA)

    Inšpektorat za informacijsko družbo je 12. 12. 2023 uspešno izvedel dogodek z naslovom Predstavitev najpogostejših napak po Zakonu o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA). Na tri in pol urnem dogodku je sodelovalo 674 udeležencev.

  • Ali vaše spletišče izpolnjuje zahteve glede dostopnosti?

    Inšpektorat za informacijsko družbo je pretekli teden zavezancem po Zakonu o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij poslal obvestilo o zakonski obveznosti glede spletnih objav na vašem spletišču s pozivom k izjasnitvi ali njihovo spletišče izpolnjuje zahteve glede dostopnosti.