Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Nove številke računov za plačevanje stroškov postopkov, glob, kazni in taks Inšpektorata za šolstvo

  Zaradi reorganizacije Inšpektorata RS za šolstvo in šport (IRSŠŠ) v Inšpektorat RS za šolstvo (IRSŠol) in v Inšpektorat RS za šport (IRSŠpo), so se dne 12. julija 2023 spremenile številke prehodnih računov za plačilo terjatev, ki so nastale v okviru inšpekcijskih postopkov.

 • Dvostransko sodelovanje s Črno goro

  Inšpektorat RS za šolstvo in šport je 11. 5. 2021 začel dvostransko tehnično pomoč na daljavo z Upravo za inspekcijske poslove Črne gore. Bilateralno pomoč financira Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Inšpektorat RS za šolstvo in šport pa se je prijavilo s projektom z naslovom: Delo Inšpektorata RS za šolstvo in šport znotraj EU, vpetost v evropsko združenje Inšpektoratov SICI in zagotavljanje vključenosti učencev v obvezno šolsko izobraževanje s stališča nadzora in svetovalne vloge.

 • Posvet o vrednotah družbe

  Vrednote družbe znanja: vključujoč, varen in spodbuden šolski prostor

 • Inšpektorat RS za šolstvo in šport postal Varna točka

  UNICEF-ove Varne točke so različni javni prostori, v katere se lahko zatečejo otroci v primeru kakršnih koli težav, prostovoljci (zaposleni) pa znajo na težavo reagirati in poklicati pristojno institucijo, kadar je to potrebno.

 • Inšpektorat RS za šolstvo postal polnopravni član združenja mednarodnega združenja inšpektoratov SICI

  Inšpektorat RS za šolstvo in šport je od 1. 3. 2020 polnopravni član združenja mednarodnega združenja inšpektoratov SICI.

 • Preliminarne usmeritve glede koronavirusa (COVID-19), ki vsebujejo ažurirane uradne informacije

  Aktualna informacija nadomešča vse dosedanje usmeritve. Glede na ugotovljene primere okužbe z novim koronavirusom (2019-nCoV) na severu Italije so države sprejele številne ukrepe za omejitev širjenja virusa in v deželi Furlaniji-Julijski krajini razglasili izredne razmere. Kot sporoča Ministrstvo za zdravje, v Sloveniji ni razloga za preplah, a je kljub temu potrebno biti izredno previden.

 • Prestopi športnikov

  Obvestilo o prestopih športnikov iz ene športne organizacije v drugo športno organizacijo.