Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Poklukar: Čimprejšnje polno delovanje Frontexa v regiji Zahodnega Balkana je ključno pri upravljanju z migracijami v regiji

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je danes, 24. januarja 2020, v Zagrebu udeležil neformalnega zasedanja Sveta ministrov za pravosodje in notranje zadeve.

 • V Sloveniji spoštujemo zakonodajo s področja mednarodne zaščite

  Kot smo že večkrat pojasnili, v MNZ spoštujemo tako nacionalno kot evropsko zakonodajo ob doslednem spoštovanju človekovih pravic, svoje delo opravljamo strokovno in zakonito.

 • Uresničili smo večino stavkovnih zahtev

  Od podpisa stavkovnega sporazuma 27. decembra 2018 nam je uspelo realizirati večino stavkovnih zahtev. Trenutno potekajo pogajanja o spremembah in dopolnitvah Kolektivne pogodbe za policiste, s katerimi se ureja karierni sistem v Policiji, čakamo pa rezultate primerjalne analize vrednotenj delovnih mest za zaposlene v javni upravi s posebnimi pooblastili (uniformirani poklici), ki je bila v skladu s stavkovnim sporazumom naročena pri neodvisni strokovni instituciji. Ob tem z nakupom ustrezne opreme, tehničnih in prevoznih sredstev zagotavljamo tudi pogoje za ustrezno usposobljenost in opremljenost policistk in policistov.

 • Minister na odprtju MMP Ormož: Za zagotavljanje visoke stopnje varnosti je treba vlagati v policijo

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 21. januarja 2020, sodelovala pri slavnostnem odprtju prenovljenega mednarodnega mejnega prehoda Ormož in zbrane tudi nagovorila.

 • Slovenija aktivno sodeluje pri oblikovanju migracijske politike EU

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je danes, 17. januarja 2020, v prostorih ministrstva sestal s komisarko za notranje zadeve Ylvo Johansson. »Komisarka je prevzela enega ključnih resorjev, od katerega države članice in državljani pričakujemo ogromno. Varnost, azil in migracije so namreč med najpomembnejšimi izzivi, s katerimi se EU spopada v zadnjih letih,« je pomen srečanja ocenil Poklukar.

 • Prodajamo službenega konja in službeno psičko

  Po metodi javnega zbiranja ponudb v Ministrstvu za notranje zadeve, Policiji, prodajamo službenega konja in službeno psičko.

 • Prejeli smo priznanje modela kakovosti CAF

  V Ministrstvu za notranje zadeve smo danes, 16. januarja 2020, prejeli priznanje modela kakovosti »uporabnik CAF«, ki ga je prevzel minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar na slovesnosti, ki je potekala na Ministrstvu za javno upravo.

 • Vsako prošnjo za mednarodno zaščito obravnavamo individualno

  Objavljamo pojasnilo Ministrstva za notranje zadeve o odločanju v postopkih mednarodne zaščite. Ob tem zavračamo trditev o kakršnemkoli nestrokovnem in politično motiviranem odločanju v postopkih priznanja mednarodne zaščite, kar velja tudi za obravnavo prošenj za mednarodno zaščito državljanov Eritreje.

 • Študijski obisk častnikov Slovenske vojske v Ministrstvu za notranje zadeve

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 14. januarja 2020, sprejela študente Poveljniško-štabne šole Slovenske vojske in jim predstavila delo ministrstva in policije.

 • Inšpektorji ugotavljajo, da prodaja pirotehničnih izdelkov upada

  V ministrstvu in policiji že več let s preventivnimi aktivnostmi osveščamo javnost o pomenu odgovornega ravnanja s pirotehniko in prodaje pirotehničnih izdelkov v skladu z zakonodajo.

Iskalnik