Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Poklukar v Zagorju ob Savi: Ponosen sem, da živimo v samostojni, pravni, moderni in varni državi

  Policijsko veteransko društvo SEVER Zasavje je skupaj z Območnim združenjem Rdečega križa Zagorje ob Savi danes, 15. novembra 2019, v Zagorju ob Savi organiziralo slavnostno akademijo ob državnem prazniku – dnevu suverenosti. Udeležence dogodka je nagovoril tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

 • Odprli smo prvo demenci prijazno točko

  V Ministrstvu za notranje zadeve smo danes, 15. novembra 2019, na Štefanovi 2 v Ljubljani svečano odprli prvo demenci prijazno točko. S tem smo se pridružili mreži demenci prijaznih točk, odprtih v državnih organih in institucijah.

 • Pri nadzoru državne meje gre za izvršilno funkcijo države, ki jo je upravičen izvajati le pristojni državni organ - Policija

  V Ministrstvu za notranje zadeve in slovenski policiji izrecno nasprotujemo ustanavljanju vard ali t. i. vaških straž z namenom prevzemanja nalog državnih organov in jih ne podpiramo. Poudarjamo, da slovenska policija skrbno spremlja tovrstne aktivnosti in bo nemudoma ukrepala ob zaznanju kaznivih dejanj ali prekrškov.

 • Poklukar: Migracijsko situacijo v EU in regiji lahko rešujemo le s povezovanjem in iskanjem skupnih rešitev

  Ministrsko srečanje držav Salzburškega foruma se je danes, 7. novembra 2019, na Dunaju nadaljevalo v prisotnosti ministrov držav Zahodnega Balkana in Moldavije. Tudi tokrat so udeleženci posebno pozornost namenili razpravi o migracijah in boju proti tihotapljenju ljudi.

 • Poklukar na Dunaju: Preprečevanje tihotapljenja migrantov je eno od področij, kjer se kažejo uspehi regionalnega sodelovanja

  Delegacija Ministrstva za notranje zadeve pod vodstvom ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja se danes, 6. novembra 2019, na Dunaju udeležuje ministrskega srečanja držav članic Salzburškega foruma.

 • Policisti so ustrezno cepljeni in zaščiteni proti nalezljivim boleznim

  V Ministrstvu za notranje zadeve načrtujemo in zagotavljamo cepljenje v skladu s predpisanimi obveznostmi in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje oziroma Ministrstva za zdravje. Presojo, katere nalezljive bolezni predstavljajo nevarnost za zdravje posameznikov, in opredelitev priporočenih cepljenj opravi medicinska oziroma epidemiološka stroka. Priporočila za cepljenje se oblikujejo na podlagi ocene tveganja za nastanek in širjenje nalezljivih bolezni, ki jo v skladu s 5. členom Zakona o nalezljivih boleznih presoja pristojna inštitucija, v Ministrstvu za notranje zadeve pa smo jih kot delodajalec dolžni upoštevati. Predstavnik medicinske oziroma epidemiološke stroke tako opredeli potrebno cepljenje posameznika glede na vrsto dela, ki ga posameznik opravlja, oceno glede možnosti izpostavljenosti tveganju za okužbo in glede na zdravstveno stanje posameznika ter predhodna cepljenja.

 • Minister Poklukar sprejel češkega veleposlanika Chmiela

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je danes, 5. novembra 2019, sprejel češkega veleposlanika v Sloveniji Juraja Chmiela. Sodelovanje med državama je dobro in ni odprtih vprašanj.

 • S polaganjem cvetja smo se poklonili umrlim pripadnikom policije

  Vodstvo Ministrstva za notranje zadeve in Policije ter Združenja Sever je danes, 30. oktobra 2019, s polaganjem cvetja počastilo spomin na umrle pripadnike policije.

 • Minister Poklukar se je sestal z novim predsednikom PSS Cvetkom

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je danes, 30. oktobra 2019, v prostorih ministrstva sestal z novim vodstvom Policijskega sindikata Slovenija. Na sindikalnem kongresu prejšnji teden je članstvo sindikata za novega predsednika izvolilo Roka Cvetka, ki je na tem položaju nasledil Radivoja Uroševiča.

 • Državna sekretarka Šinkovec s predstavniki Evropske komisije o vzpostavljanju interoperabilnosti

  Državna sekretarka mag. Melita Šinkovec je danes, 28. oktobra 2019, v prostorih notranjega ministrstva sprejela predstavnike Evropske komisije in agencije EU-Lisa, ki na obiskih po državah članicah preverjajo stanje pripravljenosti na implementacijo nove arhitekture za informacijske sisteme EU. Obisk je tudi priložnost za krepitev sodelovanja na strokovni ravni in pogovor o izzivih, ki jih vzpostavitev interoperabilnosti prinaša. Poleg tega so obiski namenjeni tudi pregledu stanja priprav na vzpostavitev sistema vstopa in izstopa, evropskega sistema za potovalne informacije in odobritve ter novega schengenskega informacijskega sistema.

Iskalnik