Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • V Policiji kupujejo pet psov za operativno delo

  Psi morajo ustrezati delovnim pasmam psov nemški ovčar, belgijski ovčar, nizozemski ovčar ali rotvajler. Svoje ponudbe lahko oddate v več rokih vse do 15. junija 2020, prvi rok za oddajo ponudb pa je že 23. decembra 2019.

 • MNZ in Smučarska zveza Slovenije podpisala dogovor o sodelovanju pri izvedbi svetovnih prvenstev v smučarskih športih v letih 2020, 2021 in 2023

  Smučarska zveza Slovenije je dobila organizacijo treh velikih športnih dogodkov, ki bodo zaznamovali naslednja štiri leta, ne samo na športnem, temveč tudi na turističnem in gospodarskem področju v Republiki Sloveniji in širše.

 • Minister Poklukar je obiskal Društvo SOS telefon

  Med 25. novembrom in 10. decembrom obeležujemo mednarodne dneve boja proti nasilju nad ženskami. V ministrstvu dajemo velik pomen sodelovanju z nevladnimi organizacijami na različnih področjih. V ta namen je danes, 4. decembra 2019, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar z najožjo ekipo obiskal Društvo SOS telefon. Podrobneje se je seznanil z delom društva in jim izrazil podporo za njihova prizadevanja.

 • Praznujemo 15-letnico Inšpektorata RS za notranje zadeve

  V Ministrstvu za notranje zadeve smo danes, 4. decembra 2019, pripravili slovesnost ob 15-letnici delovanja Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve, ki od leta 2004 deluje kot organ v sestavi Ministrstva za notranje zadeve.

 • Ta veseli dan kulture obeležujemo tudi v MNZ in Policiji

  Danes, 3. decembra 2019, je Ta veseli dan kulture, dan, ko se na široko odprejo vrata slovenskih kulturnih ustanov, muzejev, galerij, gledališč, knjižnic. To je dan, ki je z leti prerasel v množičen kulturni dogodek in veselo praznovanje Prešernovega rojstnega dne. Tudi pri nas, v Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji, danes na Kotnikovi in v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Mednarodnim grafičnim likovnim centrom. Dogodka sta se udeležila tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policija mag. Tatjana Bobnar, ki sta zbrane nagovorila.

 • Minister Poklukar v Bruslju opozoril na finančno breme lokalnih skupnosti pri soočanju z nezakonitimi migracijami

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se danes, 2. decembra 2019, udeležuje zasedanja Sveta za pravosodje in notranje zadeve v Bruslju. Dopoldne so ministri namenili razpravi o prihodnosti migracijske in azilne politike, ta razprava se je nato nadaljevala ob delovnem kosilu. Na zasedanju sta sodelovala tudi oba nova komisarja, ki sta predstavila prednostne naloge Evropske komisije na tem področju.

 • Slovesnost ob 30. obletnici akcije Sever

  V Slovenskem narodnem gledališču Maribor je danes, 30. novembra 2019, potekala osrednja slovesnost ob 30. obletnici akcije Sever. Združenje Sever praznuje 1. december kot spominski dan združenja, letos pa zaznamujejo tudi 30. obletnico akcije Sever.

 • 30 let zgodovinske akcije Sever

  Pred tremi desetletji, leta 1989, so takratni organi za notranje zadeve z akcijo Sever zaščitili demokratične procese v Sloveniji. S tem so omogočili razvoj nadaljnjih demokratičnih dogodkov in aktivnosti, prve demokratične volitve ter nastanek samostojne in neodvisne države Republike Slovenije.

 • Odziv ministrstva na dopis Policijskega sindikata Slovenije o opremljenosti kriminalistov

  Minister Boštjan Poklukar je v odgovoru Policijskemu sindikatu Slovenije poudaril, da si sam kot minister, pa tudi vsi drugi v ministrstvu prizadevamo za zadostna finančna in materialna sredstva ter čim boljše pogoje za delo policistk in policistov.

 • V Novi Gorici o varnosti v lokalnih skupnostih

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 28. novembra 2019, nagovorila udeležence pete nacionalne konference o varnosti v lokalnih skupnostih, ki je potekala v prostorih Mestne občine Nova Gorica.

Iskalnik