Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Zaprisegla šesta generacija pomožnih policistov

  V Policijski akademiji je danes, 20. februarja 2020, zaprisegla že 6. generacija pomožnih policistk in policistov. 47 novih pomožnih policistk in policistov se je pridružilo 485 pomožnim policistom, ki že pomagajo policiji izpolnjevati njene naloge.

 • Odziv o včerajšnjem nenapovedanem nadzoru KNOVS v Policiji

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar najostreje obsoja včerajšnji nadzor Komisije državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) na Policiji, s tem, ko so zahtevali podatke, do katerih skladno z zakonskimi predpisi niso upravičeni, so zlorabili svoja pooblastila in pristojnosti. Očitno je, da so želeli delovati politično in tako zlorabiti KNOVS v politične namene. To je v demokratični in pravni državi, kar Republika Slovenija nedvomno je, nedopustno in nesprejemljivo.

 • V Ministrstvu za notranje zadeve redno plačujemo obvezne prispevke za socialno varnost iz delovnega razmerja

  Prejšnji teden smo bili s strani Sindikata policistov Slovenije seznanjeni, da pri posameznih zaposlenih evidenca vplačil prispevkov izkazuje, da ti niso poravnani.

 • Srečanje z direktorjem ITF - Ustanove za krepitev človekove varnosti

  Danes, 18. februarja 2020, je Ministrstvo za notranje zadeve obiskal direktor ITF – Ustanove za krepitev človekove varnosti Tomaž Lavrenčič. Sprejela sta ga minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar.

 • Konj Winetou in pes Mars iščeta nov dom

  Po metodi javnega zbiranja ponudb v Ministrstvu za notranje zadeve, Policiji, prodajamo službenega konja in psa.

 • V Ministrstvu za notranje zadeve prodajamo nepremičnine po metodi javne dražbe

  V Ministrstvu za notranje zadeve prodajamo parcelo v Radljah ob Dravi, poslovni prostor v Velikih Laščah in štiri nezasedena stanovanja v Gornji Radgoni, Črnomlju, Metliki in Ilirski Bistrici.

 • Pojasnilo glede primanjkljaja v okvirni oceni 5,8 milijona evra

  Ministrstvo za notranje zadeve je na podlagi ponovnih izračunov stroškov dela na podlagi določila 6. člena Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2020 in 2021 ugotovilo, da bodo načrtovana sredstva za redno delo zadoščala.

 • MNZ skladno z veljavno zakonodajo redno in v celoti plačuje vse davščine

  Ministrstvo za notranje zadeve skladno z veljavno zakonodajo redno in v celoti plačuje vse davščine, tako davke kot prispevke. Vsi prispevki za vse zaposlene v policiji in ministrstvu so bili plačani v roku in Ministrstvo za notranje zadeve nima neporavnanih obveznosti do zaposlenih iz naslova rednih plač.

 • Ob Prešernovem dnevu slovesno tudi v ministrstvu

  V prostorih Ministrstva za notranje zadeve je danes, 7. februarja 2020, potekala slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku.

 • Realizirali smo večino stavkovnih zahtev, za stavko ni utemeljenih razlogov

  Sindikat policistov Slovenije (SPS) je Vladi RS posredoval sklep o napovedi štiriurne opozorilne stavke policistk in policistov ter zaposlenih v policiji 3. februarja 2020 med 8. in 12. uro. SPS je stavko napovedal na podlagi drugega odstavka XI. točke Sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev, saj menijo, da je prišlo do kršitve oziroma neizpolnitve določb sporazuma. Poudarjamo, da nam je od podpisa stavkovnega sporazuma 27. decembra 2018 uspelo realizirati večino stavkovnih zahtev.

 • Sodelovanje z lokalnimi skupnostmi je nujno

  Delovna skupina, ki proučuje vplive nezakonitih migracij na življenje v obmejnih občinah, se je danes, 31. januarja 2020, v prostorih ministrstva srečala na tretjem sestanku. Člani skupine, ki jo koordinira minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, so župani obmejnih občin Črnomelj, Ilirska Bistrica, Kostel, Krško in Podlehnik ter predstavniki ministrstev za gospodarski razvoj in tehnologijo, za infrastrukturo, za javno upravo, za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, za obrambo, za okolje in prostor, Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

 • Zaposlujemo nove policiste

  Zainteresirane kandidate za policiste vabimo k sklenitvi delovnega razmerja in vpisu na izobraževanje v višješolski študijski program Policist.

 • Poklukar: Čimprejšnje polno delovanje Frontexa v regiji Zahodnega Balkana je ključno pri upravljanju z migracijami v regiji

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je danes, 24. januarja 2020, v Zagrebu udeležil neformalnega zasedanja Sveta ministrov za pravosodje in notranje zadeve.

 • V Sloveniji spoštujemo zakonodajo s področja mednarodne zaščite

  Kot smo že večkrat pojasnili, v MNZ spoštujemo tako nacionalno kot evropsko zakonodajo ob doslednem spoštovanju človekovih pravic, svoje delo opravljamo strokovno in zakonito.

 • Uresničili smo večino stavkovnih zahtev

  Od podpisa stavkovnega sporazuma 27. decembra 2018 nam je uspelo realizirati večino stavkovnih zahtev. Trenutno potekajo pogajanja o spremembah in dopolnitvah Kolektivne pogodbe za policiste, s katerimi se ureja karierni sistem v Policiji, čakamo pa rezultate primerjalne analize vrednotenj delovnih mest za zaposlene v javni upravi s posebnimi pooblastili (uniformirani poklici), ki je bila v skladu s stavkovnim sporazumom naročena pri neodvisni strokovni instituciji. Ob tem z nakupom ustrezne opreme, tehničnih in prevoznih sredstev zagotavljamo tudi pogoje za ustrezno usposobljenost in opremljenost policistk in policistov.

 • Minister na odprtju MMP Ormož: Za zagotavljanje visoke stopnje varnosti je treba vlagati v policijo

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar sta danes, 21. januarja 2020, sodelovala pri slavnostnem odprtju prenovljenega mednarodnega mejnega prehoda Ormož in zbrane tudi nagovorila.

 • Slovenija aktivno sodeluje pri oblikovanju migracijske politike EU

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je danes, 17. januarja 2020, v prostorih ministrstva sestal s komisarko za notranje zadeve Ylvo Johansson. »Komisarka je prevzela enega ključnih resorjev, od katerega države članice in državljani pričakujemo ogromno. Varnost, azil in migracije so namreč med najpomembnejšimi izzivi, s katerimi se EU spopada v zadnjih letih,« je pomen srečanja ocenil Poklukar.

 • Prodajamo službenega konja in službeno psičko

  Po metodi javnega zbiranja ponudb v Ministrstvu za notranje zadeve, Policiji, prodajamo službenega konja in službeno psičko.

 • Prejeli smo priznanje modela kakovosti CAF

  V Ministrstvu za notranje zadeve smo danes, 16. januarja 2020, prejeli priznanje modela kakovosti »uporabnik CAF«, ki ga je prevzel minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar na slovesnosti, ki je potekala na Ministrstvu za javno upravo.

 • Vsako prošnjo za mednarodno zaščito obravnavamo individualno

  Objavljamo pojasnilo Ministrstva za notranje zadeve o odločanju v postopkih mednarodne zaščite. Ob tem zavračamo trditev o kakršnemkoli nestrokovnem in politično motiviranem odločanju v postopkih priznanja mednarodne zaščite, kar velja tudi za obravnavo prošenj za mednarodno zaščito državljanov Eritreje.

Iskalnik