GOV.SI

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Danes

  Ozaveščanje o trgovini z ljudmi za namen prisilnega dela in delovnega izkoriščanja

  18. oktober - evropski dan boja proti trgovini z ljudmi je namenjen okrepljenemu ozaveščanju o trgovini z ljudmi in vse vpletene spodbuja k še bolj zavzetemu boju proti temu pojavu. »V Sloveniji želimo že četrto leto zapored več pozornosti usmeriti na prisilno delo in delovno izkoriščanje, ki je premalo prepoznana oblika tega hudega kaznivega dejanja«, je izpostavil državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve in nacionalni koordinator za boj proti trgovini z ljudmi mag. Sandi Čurin.

 • Evropske države skupaj v boju proti trgovini z ljudmi

  Evropska mreža za preprečevanje kriminala (EUCPN) skupaj s 24 evropskimi državami danes, 17. oktobra 2019, začenja preventivno kampanjo na področju boja proti trgovini z ljudmi, v kateri sodeluje tudi Slovenija.

 • Poklukar: Varnost je prvi pogoj, da lahko posameznik, družba in država v polnosti živijo, se razvijajo in rastejo

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je danes, 16. oktobra 2019, nagovoril udeležence 4. Dneva nacionalne varnosti v Ljubljani.

  Kot je izpostavil minister Poklukar, je temelj vsake demokratične, pravne in suverene države notranja varnost. »Slovenija je varna država. To nam priznavajo vsi, tudi mednarodni strokovnjaki s tega področja. A zavedati se moramo, da je odgovornost vseh nas, da to visoko stopnjo varnosti zadržimo in ohranimo tudi v prihodnje.« Varnostno okolje se nenehno spreminja in pred nas postavlja številne sodobne varnostne izzive. Odgovor na te izzive pa je usklajen in hiter odziv vseh nosilcev nacionalno-varnostnega sistema v Sloveniji. »Policija kot nosilka notranje varnosti ima tu ključno vlogo. Zato bom kot minister za notranje zadeve vedno stremel k temu, da policiji tudi v prihodnje omogočimo kakovostno in učinkovito opravljanje njenega poslanstva.«

 • Podeljene diplome izrednim študentkam in študentom višješolskega programa Policist

  Danes, 10. oktobra 2019, je v Policijski akademiji v Tacnu v Ljubljani potekala slovesna podelitev diplom 135 študentom izrednega študija višješolskega študijskega programa Policist.

 • Zaprisegla tretja redna generacija Višje policijske šole

  Na Policijski akademiji v Tacnu v Ljubljani je danes, 9. oktobra 2019, potekala slovesna podelitev diplom študentom 3. generacije rednega višješolskega študija po programu Policist. Študij je potekal dve leti; večinoma na Policijski akademiji, kandidati so se deset tednov urili tudi na praksi na policijskih postajah in štirinajst dni na "policijski taktiki" v Gotenici. Vse obveznosti in uspešen zagovor diplomskega dela je opravilo 76 študentk in študentov.

  Svečanosti so se udeležili minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar, direktorji notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave in direktorji policijskih uprav, komandirji policijskih postaj, predavatelji, študente pa so spremljali tudi številni sorodniki.

 • Ministri v Luksemburgu govorili o migracijah in policijskem sodelovanju

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se danes, 8. oktobra 2019, v Luksemburgu udeležuje zasedanja Sveta ministrov za pravosodje in notranje zadeve.

 • Nadomestne volitve v Občinski svet Občine Sodražica

  Objavljamo število volilnih upravičencev v Občini Sodražica, volilni enoti 7 skladno s 23. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji.

 • Prva obsodilna sodba zaradi kaznivega dejanja trgovine z ljudmi v primeru nezakonitih klicnih centrov

  17. septembra 2019 je postala pravnomočna prva obsodilna sodba zaradi kaznivega dejanja trgovine z ljudmi v primeru nezakonitih klicnih centrov, ki jo je 11. junija 2019 izdalo Okrožno sodišče v Mariboru.

 • Nadomestne volitve za člana Občinskega sveta Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah

  Objavljamo število volilnih upravičencev v Občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah v naseljih Jurovski dol in Malna skladno s 23. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji.

 • Nadomestne volitve za člana Sveta Madžarske narodne samoupravne skupnosti v Občini Moravske Toplice

  Objavljamo število volilnih upravičencev v Občini Moravske Toplice za naselje Središče skladno s 23. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji.