Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Video

  Podlaga sklepu ministrstva za zdravje o obveznem testiranju je zakon o nalezljivih boleznih

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala Vesna Kerstin Petrič, generalna direktorica Direktorata za javno zdravje, in Anton Gradišek iz Instituta "Jožef Stefan".

 • Video

  Cigler Kralj: Vlada potrdila osnutek PKP8 za obravnavo na Ekonomsko socialnem svetu

  Na popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata in namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak.

 • Video

  51. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada se je na današnji seji seznanila z osnutkom Predloga zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (PKP8). Sprejela je tudi Odlok o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji, s katerim so kot izjeme od prepovedi dodane knjižnice, muzeji in galerije v statističnih regijah z bolj ugodno epidemiološko sliko. Vlada je potrdila predlog Zakona o zaščiti otrok v kazenskem postopku in njihovi celostni obravnavi v hiši za otroke in predlog sprememb Zakona o vodah.

 • Video

  Kustečeva, Vrtovec in Zajc o odpiranju šol, vrtcev, smučišč in dodatnih dejavnosti

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.

 • Video

  50. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sklenila, da gredo prihodnji teden v šole osnovnošolci prve triade in vrtčevski otroci v devetih statističnih regijah, v katerih se sproščajo tudi nekatere storitve. Glede na to, da se na dnevni ravni število okužb zmanjšuje, se sprošča tudi prepoved obratovanja žičniških naprav.

 • Video

  Obe merili za prehod iz črne v rdečo fazo sproščanja ukrepov doseženi

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala predstojnik Območne enote (OE) Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Maribor Zoran Simonovič in Marta Grgič Vitek, nacionalna koordinatorica programa cepljenja pri NIJZ.

 • Video

  Zagotovljeni 3 milijoni odmerkov cepiva. Pripravljen #PKP8.

  Danes je na Brdu pri Kranju potekala novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja, na kateri je bilo govora o cepljenju proti covid-19, obenem pa je bil predstavljen tudi osmi protikoronski paket za blaženje posledic epidemije (#PKP8).

 • Video

  Magajne: Pozitivni hitri testi med 80 in 90 odstotki pokažejo pravilen rezultat

  Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala državni sekretar, pristojen za cepljenje Jelko Kacin, in državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje Marija Magajne.

 • Pobuda za oceno ustavnosti vladnega odloka in sklepa ministrice o šolanju na daljavo neutemeljena

  Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji sprejela mnenje o Pobudi za oceno ustavnosti 1. in 2. točke prvega odstavka 1. člena Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih in za oceno ustavnosti in zakonitosti Sklepa o začasni obliki izvajanja vzgojno- izobraževalnega dela v vzgojno-izobraževalnih zavodih v delu, ki se nanaša na vrtce in osnovne šole s predlogom za začasno zadržanje. Mnenje bo vlada poslala Ustavnemu sodišču Republike Slovenije.

 • 49. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji sprejela spremembo Odloka o ustanovitvi in nalogah Urada za demografijo, s katero je dan začetka uporabe odloka odmaknila za tri mesece. Poleg tega je Jelka Kacina imenovala za državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade. Jelko Kacin bo usklajeval logistični del akcije množičnega cepljenja zoper COVID-19 v organizaciji Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter skrbel za ažurno izmenjavo informacij in podatkov v povezavi s cepljenjem.

 • Video

  Potza in Pečjak predstavila poročili o aktivnostih nadzornih organov in policije

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali koordinator za covid bolniške postelje pri Ministrstvu za zdravje Robert Carotta, Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata, namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak in vladni govorec, Jelko Kacin.

 • 48. redna seja Vlade Republike Slovenije

  Vlada je na današnji seji z odlokom podaljšala epidemijo za 60 dni. Med izjeme za prehod meje je dodala dvolastnike zemljišč in sklenila, da se karantena na domu lahko prekine tudi s hitrim testom. Poleg tega je sprejela oziroma podaljšala odloke, ki se nanašajo na posamezne ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

 • Video

  Število hospitaliziranih se je povečalo

  Na današnji novinarski konferenci o stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nuška Čakš Jager, nacionalna koordinatorica programa cepljenja z NIJZ Marta Grgič Vitek, Sašo Rebolj, direktor zdravstvenega doma Kamnik, in vladni govorec Jelko Kacin.

 • Video

  Predstavitev načrta cepljenja proti covid-19

  Predsednik vlade Janez Janša in direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek sta predstavila načrt cepljenja proti covid-19 v prvi polovici letošnjega leta.

 • Video

  Cepljenje ključno za normalizacijo življenja

  Na novinarski konferenci o stanju glede bolezni covid-19 so sodelovali minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo in vodja laboratorija za diagnostiko virusnih infekcij Miroslav Petrovec ter vladni govorec Jelko Kacin.

 • Vlada sprejela mnenje k predlogu novele Zakona o prevozih v cestnem prometu

  Vlada Republike Slovenije predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu, ki ga je Državnemu zboru Republike Slovenije predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Mihom Kordišem, ne podpira.

 • Video

  Država v domove starejših občanov ni vlagala, zato je veliko smrti stanovalcev

  Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek in vladni govorec Jelko Kacin.

 • Vlada sprejela sklep o začasnem prenehanju teka rokov za uveljavljanje pravic strank v sodnih postopkih, določenih z zakonom

  Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji sprejela sklep o začasnem prenehanju teka rokov za uveljavljanje pravic strank v sodnih postopkih, določenih z zakonom.

 • Video

  Predsednik vlade Janez Janša s podpredsednikoma Počivalškom in Toninom o načrtih in ukrepih vlade glede obvladovanja epidemije koronavirusa v prihodnjih tednih in mesecih

  Predsednik vlade Janez Janša je danes skupaj s podpredsednikoma Zdravkom Počivalškom in Matejem Toninom sodeloval na novinarski konferenci, ki je bila posvečena ukrepom in načrtom vlade za obvladovanje epidemije v prihodnjih tednih in mesecih in nekaterim informacijam, namenjenim akciji cepljenja proti covidu-19, ki trenutno poteka. "Kot je bilo napovedano decembra, ko smo dobili evropske prognoze za prvo polovico letošnjega leta, smo v najzahtevnejšem času epidemije in vrha še nismo dosegli. Skupaj z nami je v podobni situaciji večina severne poloble, tudi EU. Tudi države, ki imajo bistveno močnejši, modernejši in zmogljivejši sistem kot mi, se srečujejo s težavami, s kakršnimi se niso še nikoli," je v uvodu dejal predsednik vlade.

 • Organizacija pogreba z vojaškimi častmi ob smrti Dušana Jovanovića

  Vlada je na današnji dopisni seji odločila, da se za preminulega Dušana Jovanovića organizira pogreb z vojaškimi častmi.