Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za zdravje obiskala Bolnišnico Topolšica in Splošno bolnišnico Celje

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel si prizadeva, da bi obiskala čim več slovenskih bolnišnic. »Z obiskom v živo bolje spoznam njihovo poslovanje, dobim boljši pregled, se pogovorim z ekipami in podobno,« je pojasnila. Tokrat je bila na delovnem obisku v Bolnišnici Topolšica in Splošni bolnišnici Celje.

V Bolnišnici Topolšica so ministrico sprejele direktorica mag. Darja Kramar, strokovna direktorica Diana Ramšak in vršilka dolžnosti pomočnice direktorja za področje zdravstvene nege Irena Volk. Najprej so ministrici predstavili delovanje bolnišnice ter izzive, s katerimi se le-ta sooča. Sestanku je sledil ogled bolnišnice, ministrica se je sprehodila po enotah radiologije, endoskopije in intenzivne terapije ter si ogledala novo napravo za računalniško tomografijo, za katero je sredstva prispevalo tudi Ministrstvo za zdravje.

Ob koncu delovnega obiska je Prevolnik Rupel izrazila zadovoljstvo, saj je Bolnišnica Topolšica izboljšala finančno poslovanje, ima visoko realizacijo in dosega minimalno število prvih pregledov, ki so določeni v Uredbi. »Pogovarjali smo se tudi o načrtih za naprej, kot veste, je bolnišnica usmerjena v pulmologijo in izvaja številno tovrstno podporno diagnostiko. Na Ministrstvu za zdravje oziroma Uradu za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu z bolnišnico tesno sodelujemo in ji želimo po najboljših močeh pomagati pri zadanih razvojnih ciljih.«

Ministrica se je nato ustavila še v Splošni bolnišnici Celje, kjer so jo pozdravili direktor dr. Dragan Kovačić, pomočnica strokovnega direktorja prim. dr. Uršula Salobir Gajšek in pomočnica direktorja za zdravstveno nego Mateja Podergajs Fijavž. Na delovnem kosilu s člani ožjega vodstva bolnišnice je razprava tekla o strateških investicijah, poslovanju zavoda, aktualnih izzivih in načrtih za prihodnost. »Predvsem pa smo se seveda pogovarjali o nevrokirurgiji in kardiokirurgiji, novih programih, na katera se v bolnišnici pospešeno pripravljajo,« je povedala ministrica.

Ta se je nato še sprehodila po prostorih bolnišnice in se seznanila z napredovanjem investicijskega projekta v nadomestno novogradnjo – gre za ključno investicijo za posodobitev bolnišničnih prostorov, ki jo v celoti financira Ministrstvo za zdravje. »Splošna bolnišnica Celje ima odprtih kar nekaj projektov. Poleg novih bolnišničnih programov poteka tudi investicijski projekt Nadomestna novogradnja, prva faza naj bi bila končana do konca poletja, nakar bo sledila celotna izvedba prenove. Pri tem je zelo pomembno sodelovanje z ministrstvom, da sproti rešujemo nastajajoče težave,« je opozorila ministrica, ki si je ob koncu obiska ogledala še novi heliport.

Na bolnišničnem hodniku stoji skupina ljudi, nekateri so v zdravniških haljah. Stojijo pred dvigalom in vhodom v naslednji hodnik. Ob vhodu stoji varnostnik. Na steni je usmeritvena tabla za različne oddelke.

Direktor celjske bolnišnice dr. Dragan Kovačić je ministrico popeljal na ogled prostorov. | Avtor: Splošna bolnišnica Celje

1 / 3