Skoči do osrednje vsebine

V Münchnu se veselimo fantastičnega uspeha slovenske nogometne reprezentance

Po štiriindvajsetih letih ponovna udeležba reprezentance Slovenije na Evropskem nogometnem prvenstvu. V Nemčiji so se varovanci selektorja Matjaža Keka na 17. prvenstvu stare celine v skupini C merili proti Danski v Stuttgartu, Srbiji v Münchnu in Angliji v Kölnu.

Vse tekme do sedaj so bile odlično organizirane, navijači pa dobro razpoloženi. Na tekmo slovenske nogometne reprezentance proti Srbiji je prišlo več kot 20 tisoč slovenskih navijačev. To je bila rekordna udeležba slovenskih ljubiteljev nogometa na tribunah v tujini.

Pravi nogometni spektakel so si na stadionu Allianz Arena, ki sprejme 70.000 ljudi, ogledali tudi predstavniki slovenske oblasti.

Ministrica Tanja Fajon se je tekme udeležila na povabilo nemške zunanje ministrice Annalene Baerbock. Z Bearbockovo sta si skupaj ogledali tekmo, izmenjali mnenja in se pogovarjali o nadaljnjem poglabljanju dvostranskih odnosov med državama. Izmenjali sta si tudi dresa reprezentanc.

Za našo reprezentanco so v Münchnu zavzeto navijali predsednica države dr. Nataša Pirc Musar, predsednik vlade dr. Robert Golob, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, veleposlanica dr. Ana Polak Petrič in generalna konzulka Maša Šiftar.

Na tekmi v Stuttgartu pa sta za Slovenijo navijala in jo bodrila minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon in državni sekretar na Ministrstvu za evropske in zunanje zadeve Marko Štucin.

Tekem sta se udeležila tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin in predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović.

Vsi smo ponosni na naše nogometne reprezentante. Slovenija gre naprej!