Skoči do osrednje vsebine

Ob polnoči se pričenja štiridnevna popolna zapora Dunajske ceste v Ljubljani

Zaradi rušitve severnega dela železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto bo v noči iz 26. na 27. junij vzpostavljena popolna zapora Dunajske ceste, vključno s pločniki in površinami za kolesarje, ki bo trajala do 1. julija 2024 do 5. ure zjutraj.

V času popolne zapore Dunajske ceste bo obvoz za vsa vozila potekal po Tivolski in Celovški cesti ter nato po Drenikovi in Samovi ulici do Dunajske ter obratno. Pešci in kolesarji bodo lahko uporabljali podhod na železniški postaji. Železniški promet bo medtem nemoteno potekal po novozgrajenem delu nadvoza.

Rušitvena dela na severni strani obstoječega železniškega nadvoza bodo zajemala odstranjevanje robnega in notranjega nosilca, stebrov in oporne konstrukcije nadvoza. Po zaključku rušitvenih del se bo predvidoma v zgodnjih jutranjih urah 1. julija, začela izvedba armiranobetonskih pilotov na obeh vmesnih podporah in krajnih opornikih. V tem obdobju bo uvedena delna zapora, ki bo trajala predvidoma do konca leta 2024. Med delno zaporo bodo za osebna vozila in Ljubljanski potniški promet prevozni štirje vozni pasovi (v vsako smer po dva), za pešce in kolesarje pa bo vzpostavljen koridor na zahodni strani.

Vse udeležence v prometu prosimo za strpnost, previdnost in dodatno pozornost na spremembe. Upoštevajte cestnoprometne predpise in signalizacijo. Hvala za razumevanje in sodelovanje pri zagotavljanju varnosti vseh udeležencev.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije.

Na spletnem portalu Krajšamo razdalje je na voljo več informacij o projektu nadgradnja železniškega območja ljubljanskih postaj.

Prikaz prometne ureditve v času zapore

Prikaz prometne ureditve v času zapore

1 / 2