Skoči do osrednje vsebine

Dan državnosti v Københavnu

Ob letošnjem dnevu državnosti je Veleposlaništvo v Københavnu med 4. in 8. junijem pripravilo niz dogodkov za slovensko skupnost in prijatelje Slovenije, danske partnerje, gospodarstvenike in diplomate z vsega sveta.

Skozi niz dogodkov smo gostom predstavili bogato in raznoliko slovensko kulinariko umeščeno v nordijski koncept. Za ta namen smo v Københavnu gostili slovenska chefa Miho Dolinarja in Andreja Rovana, ki sta na vseh dogodkih pripravljala izvrstne jedi in razveseljevala naše goste s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami.

Na sprejemu za danske partnerje in diplomatski zbor je veleposlanik Mihael Zupančič v svojem govoru izpostavil odlično sodelovanje med Dansko in Slovenijo in močne vezi med prebivalci obeh držav. Poudaril je pomembnost praznovanja dneva državnosti tudi v tujini, ki še dodatno krepi naše medsebojne odnose in zavezništva.

S slovensko skupnostjo smo praznovali na družinskem pikniku, kjer je veleposlanik Mihael Zupančič vsem Slovenkam in Slovencem čestital ob dnevu državnosti ter jim zaželel veselo praznovanje.

Priredili smo srečanje za soproge veleposlanic in veleposlanikov. Za konzule smo priredili slovenski zajtrk s poudarkom na medenih izdelkih skupaj z brifingom o varnostnih razmerah na Danskem. Na posebnem srečanju smo gostili namestnice in namestnike veleposlanikov.

Za poslovno skupnost smo priredili dogodek za promocijo slovenskega turizma skozi prizmo edinstvene gastronomije, ki smo jo povezali z gastronomskimi tradicijami iz vsega sveta.